Взрив в завод Арсенал“. Трима души са загинали – две

...
Взрив в завод Арсенал“. Трима души са загинали – две
Коментари Харесай

Три жертви на пореден взрив в завод Арсенал


Взрив в цех „ Арсенал “. Трима души са починали – две дами и един мъж, оповестява kazanlak.com. Двама души към момента се търсят под отломките, трима са ранени и са откарани в Спешна помощ - Казанлък. Една жена е откарана в Окръжната болница в Стара Загора.

Инцидентът е станал в завод за гранулиране на барут. В разследване на гърмежа една сграда е изцяло разрушена, нанесени са вреди и на прилежащи здания. Според осведомени с активността на оръжейницата се допуска, че гърмежа е в Завод 4. Там е концентрирано произвеждане на продукция, която при възможен случай знак е излизането на въпросния розов пушек.

„ Три са жертвите при гърмежа в завода “ , удостовери пред медиите шефът на „ Арсенал “ Николай Ибушев.

„ Тук е ужасно. Има представители на всички институции. Утре и в идващите дни ще дадем повече информация “,  коментира още инж. Ибушев.

Пред Euronews Bulgaria шефът на болничното заведение проф. Йовчев заяви, че към този момент в лечебното заведение няма други потърпевши, настанени там.

 

Това е третият сходен случай в „ Арсенал “ единствено за тази година. През май двама служащи пострадаха при възпламеняване в завод за димни гранати. Като евентуална причина бе посочена човешка неточност в резултат на нарушение на разпоредбите за сигурност.

Месец по-рано – през април 2022 година - две дами пострадаха след експлоадиране на капсул-възпламенител в завода. Работничка на 49 година получи разкъсно-контузна рана, а друга – на 53 година бе с фрактури на дясната ръка. Чести са и индустриалните повреди в завода обратно в годините. Инцидент със умрял се случи през август 2021 година Тогава служащ с едвам три месеца стаж почина при пожар в завода. Огънят горящ в склад за подготвена продукция. 27-годишен чиновник на „ Арсенал “ умря след тежки пострадвания при запалване на смесител през 2018 година

Две години по-рано детонации при работа с пресоваща машина в двата обособени филиала – в Казанлък и Мъглиж - лишиха живота на трима служащия през 2016-а година.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР