Взрив в центъра на украинската столица Киев отне човешки живот

...
Взрив в центъра на украинската столица Киев отне човешки живот
Коментари Харесай

Украински депутат тежко ранен след опит да бъде взривен

Взрив в центъра на украинската столица Киев лиши човешки живот и рани тежко украинския народен представител Игор Мосийчук, част от Радикалната партия на Украйна във Върховната Рада. Ранени са още трима души, а починалият е телохранител на Мосийчук.
Експлозията е станала в центъра на украинската столица, пред студиото на телевизия " Еспресо ", където Мосийчук е давал изявление. Взривно устройство, заложено покрай паркиран на улицата скутер, се е задействало, когато политикът е излизал от постройката, оповестява Агенция " Фокус ".
По данни на украинското вътрешно министерство, бодигардът на Мосийчук е умрял по пътя за болничното заведение, а други трима са ранени.
Състоянието на Мосийчук е тежко, само че е без заплаха за живота, заяви водачът на Радикалната партия Олег Ляшко. Той е получил пострадвания в корема и лицето и е претърпял интервенция. Сред потърпевшите е политологът Виталий Бала, който също е в тежко положение.
Според водача на Радикалната партия на Украйна, опитът за ликвидиране на украинския народен представител е обвързван с професионалната му активност и политическите му убеждения. Очевидно е, че това е работа на вражеските секрети служби, се споделя в изказване на Ляшко, оповестено във Фейсбук, в което загатва за съветска диря в покушението.
Министерство на вътрешните работи на Украйна квалифицира гърмежа като терористичен акт. Междувременно, Антон Герашченко - консултант на украинския вътрешен министър, оповести, че измежду версиите, които се преглеждат за детонацията, са дейности на съветските спецслужби. " Една от версиите на следствието са дейности на съветските спецслужби в посока на дестабилизиране на общественополитическата обстановка ", се споделя в изказване на Герашченко, оповестено на страницата му във Фейсбук.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР