Взрив уби 6 души и рани най-малко 53 на една

...
Взрив уби 6 души и рани най-малко 53 на една
Коментари Харесай

Взрив в центъра на Истанбул, има убити и ранени

Взрив умъртви 6 души и рани минимум 53 на една от най-оживените централни улици в Истанбул през днешния ден следобяд. Експлозията е станала на улица „ Истиклал “, която в неделя следобяд постоянно е цялостна с туристи и локални. Улицата води до площад „ Таксим “.

Видеозаписи в туитър демонстрират по какъв начин хората чуват пукот и бягат в суматоха, а няколко тела остават да лежат на земята.

Валията на Истанбул Али Йерликая разгласи в туитър, че детонацията е станала в 16,20 часа. Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че се проверява терористичен акт. Преди да отпътува за срещата на Г-20 в Индонезия той даде обещание, че причинителите ще бъдат хванати и осъдени. По неофицална информация към този момент е избухнала бомба, сложена в сак.

Междувременно бе наложена възбрана за разпространяване на новината и международните медии черпят информация най-вече от фрагменти, снимани от очевидци. През 2015 и 2016 година Истанбул бе цел на няколко атентата, като отговорност за тях пое „ Ислямска страна “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР