Взрив след взрив. Сграда след сграда. Жертва след жертва.Размяната на

...
Взрив след взрив. Сграда след сграда. Жертва след жертва.Размяната на
Коментари Харесай

Израел нанесе още удари по въздух в Ивицата Газа

Взрив след гърмеж. Сграда след постройка. Жертва след жертва.Размяната на удари продължава и през днешния ден, откакто израелският министър на защитата разгласи, че страната му минава към пълномащабна атака. И че линията Газа повече в никакъв случай няма да бъде същата. В сряда през нощта израелските сили оповестиха, че са нанесли близо 70 удара по въздух в палестинския анклав в отговор на офанзивите от Хамас.На фона на опасенията за вероятен втори фронт във войната – от Израел са дали отговор и на пукотевица от Сирия. Потвърдиха и за ответен удар по цели на Хизбула в Ливан.А в това време – в Израел дойде първи аероплан с муниции от Съединени американски щати, откакто по време на диалог американският президент даде обещание на премиера Бенямин Нетаняху още военна помощ. Джо Байдън добави, че интервенцията на Хамас е „ чисто зло “.

 
Това съставлява човешката покруса. Зверство с ужасяващи мащаби. Ще продължим да бъдем обединени и да поддържаме народа на Израел, който търпи неописуеми загуби. Противопоставяме се на омразата и насилието на тероризма.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

След изключителна среща на външните министри и диалози с сътрудниците от Персийския залив – от Европейския съюз потвърдиха, че финансовата помощ за Палестинската автономност продължава. Върховният представител по външните работи и сигурността, Жозеп Борел, съобщи, че Израел има право да се отбранява, само че „ груповото наказване “ за палестинците не е заслужено.

 
Трябва да се съблюдава интернационалното право, филантропичното право. Това значи да не се блокират доставки на вода, храна и електричество за цивилните в Газа. Да се отворят филантропични коридори, да се помогне на хората, които би трябвало да избягат от бомбардировките в Газа, да го създадат през Египет, тъй като границата е затворена.
Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР