Взрив пред джамия в град Херат в Западен Афганистан днес

...
Взрив пред джамия в град Херат в Западен Афганистан днес
Коментари Харесай

Взрив пред джамия уби високопоставен проталибански духовник

Взрив пред джамия в град Херат в Западен Афганистан през днешния ден умъртви почитан проталибански свещеник и цивилни, съобщи Ройтерс, като се базира на афганистанската полиция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Муджиб Рахман Ансари, дружно с някои от охранителите си и цивилни лица, са били убити по пътя към джамията ", съобщи представителят на полицията в Херат Махмуд Расоли. Според телевизия " Ал Джазира " има общо 14 убити при гърмежа

Муджиб Рахман Ансари се изрече изрично в отбрана на талибаните на огромно заседание на хиляди учени и старейшини, проведено в края на юни, като осъди всеки, който се е изправил против тяхното ръководство. Талибаните настояват, че са подобрили сигурността в страната, откакто поеха властта преди година, само че през последните месеци бяха осъществени няколко атентата в Афганистан, някои от които в препълнени джамии. Засега никой не е поел отговорност за днешната детонация. При някои от предходните атентати отговорност пое локалният клон на терористичната формация " Ислямска страна ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР