Взрив на тротил в двора на къща в центъра на

...
Взрив на тротил в двора на къща в центъра на
Коментари Харесай

Няма опасност за живота на мъжа, пострадал при взрива във Ветово

Взрив на тротил в двора на къща в центъра на Ветово. Пострадал е 51-годишен мъж. Няма заплаха за живота му. В града се наложи евакуация на децата от учебното заведение, детската градина и на чиновниците от Общината.

Ветово

Шумът от взривната вълна отеква в целия град.

Пламен Андреев: Аз бях в пенсионерския клуб, просто чух нещо, само че какво беше... нямам концепция.
На място незабавно са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Мъжът, провокирал гърмежа, е откаран с травма на главата в русенската болница " Канев ". Настанен е в отделението по неврохирургия, в устойчиво положение.
Димитър Денев, зам.-кмет на Община Ветово: Мъжът е служащ тук във компания, която обслужва " Каолин ". Вътре в автомобила е бил гърмежът.
Близо 400 деца от учебното заведение и детската градина са евакуирани превантивно. Изведени бяха и хората от прилежащите къщи. Въпреки че няма заплаха от втори гърмеж, те ще би трябвало да нощуват на друго място.
Димитър Денев, зам.-кмет на Община Ветово: Става въпрос за шест индивида, които ще бъдат настанени в общинска постройка, на които ще бъде обезпечена храна и топли питиета.
Мъжът, в чийто двор е станал случая, работи в добивно дружество в с. Сеново. Той е инженер по обучение и се е занимавал с взривни действия.

От Министерството на вътрешните работи на мястото са изпратени специалисти от Специализирания отряд за битка с тероризма. Поне 24 часа ще продължи евакуацията в 200-метровия периметър. Учебният развой на следващия ден обаче няма да бъде нарушен и занятията ще стартират в осем.
 Взрив пред къща във Ветово, изтеглиха учебно заведение и детска градина Взрив пред къща във Ветово, изтеглиха учебно заведение и детска градина
Взрив е избухнал през днешния ден към 10,15 часа пред дома на чиновник от меднообогатителен комбинат "Сеново " в град Ветово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР