Взрив на коронавирус с десетки заразени деца в Ханя и

...
Взрив на коронавирус с десетки заразени деца в Ханя и
Коментари Харесай

Взрив на коронавирус в детски летни лагери в Ханя и Халкидики

Взрив на ковид с десетки инфектирани деца в Ханя и Халкидики тормози гръцките здравни управляващи в петък . Засегнати са две детски летни лагера в Ханя, западен Крит и Халкидики, Централна Македония, оповестяват медиите в Гърция.

Лагерът в Ханя е затворен , откакто над 30 деца бяха тествани позитивно за Covid-19. Според локалните медии, позитивно тествани са и двама от чиновниците, работещи в лагера.

Лагерът отвори порти на 1 юли и одобри 220 деца на възраст сред 6 и 16 години . Родителите не са имали право да посещават децата, само че са ходили да поддържат връзка с тях през оградата, заяви държавната телевизия ERT.

Сега родителите бързат да изведат децата си, а оборудването би трябвало да бъде дезинфекцирано и отворено още веднъж на 15 юли, със наложителен тест за младите летовници .

Най-малко 14 деца на възраст 13-17 години са тествани позитивно на Covid-19 в летен лагер на втория ръкав на Халкидики в петък. Според локалните медии лагерът е хазаин на деца от Халкидики, Солун и региони на Централна Гърция.

Съобщава се, че управляващите са почнали развой на следене незабавно откакто тестванията са се оказали позитивни и са евакуирани 6 палатки с 13 души.

Отговорните за лагера показват, че са подхванали всички нужни дейности, планувани в здравните протоколи и са уведомили здравните органи и Гражданската отбрана.

Гърция претърпява възобновление на пандемията през последните 10 дни .
 В Гърция случаите на коронавирусни инфекции не престават да порастват
В Гърция случаите на коронавирусни инфекции не престават да порастват

Обмислят стягане на ограниченията, като в питейните заведения и клубовете няма да може да има правостоящи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР