Взрив избухна в центъра на Мелитопол в деня в който

...
Взрив избухна в центъра на Мелитопол в деня в който
Коментари Харесай

Референдумът в окупираните територии в Украйна започна на фона на взривове - Свят

Взрив избухна в центъра на Мелитопол в деня в който стартира гласуването на референдумите за присъединение към Русия на окупираните от нея региони в Украйна.

Пресслужбата на назначените от Русия управляващи в града потвърдиха за гърмежа, без да прецизира детайлности. 

На този декор през днешния ден четири региона на Украйна, намиращи се под съветски надзор, се готвят да произведат референдуми за присъединение към Русия, гласувания, които бяха всеобщо наказани на Запад като нелегитимни и въведения към анексирането им, отбелязва Ройтерс.

Намеренията за образуване на референдумите бяха оповестени във вторник от назначените от Русия управляващи в тези райони, а произвеждането им е предизвикателство, което може още повече да изостри военния спор в Украйна. Смята се, че резултатите от гласуванията още занапред са ясни и че ще бъдат в интерес на анексирането от Русия. Доказателство за това са проектите на войските на окупатора да обикаля по домовете а хората с урните, като в " комисията " ще има и въоръжени лица. Украйна и съдружниците ѝ дадоха да се разбере, че няма да ги признаят. 

Гласуването в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област, които съставляват към 15 % от украинската територия, се чака да продължи няколко дни, от през днешния ден до вторник.

Гласуването стартира в 08:00 ч. тази заран в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и в Херсонска област и териториите под съветски надзор в Запорожка област.

То ще продължи до 27 септември.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР