Взрив избухна в неделя на пазара на едро Сурмалу в

...
Взрив избухна в неделя на пазара на едро Сурмалу в
Коментари Харесай

Взрив и пожар на пазар в Ереван

Взрив избухна в неделя на пазара на едро " Сурмалу " в Ереван, предизвиквайки голям пожар , заяви Министерството на изключителните обстановки на Армения, представено от ТАСС.

" Имаше гърмеж на пазара Сурмалу, след което стартира пожар, който беше избран като трета категория. На мястото е изпратен противопожарен и избавителен екип, по-късно още два ", се споделя в изказване на Министерството.

По предварителни данни на ведомството един човек е умрял, а минимум 26 са ранени. Според ръководителя на Бърза помощ Тагуи Степанян седем потърпевши са откарани в лечебни заведения. разчистването на разрушенията продължава и под тях има затрупани хора.

" Към момента седем потърпевши са превозени в лечебни заведения. Но това е непълна картина, тя се трансформира всяка секунда ", сподели Степанян.

" Все още има хора под руините, " сподели прессекретарят на кметството на Ереван Левон Сардарян. " На мястото се правят избавителни действия. "

" Склад с материали за фойерверки се взриви на пазара " Сурмалу " . Специалисти на Министерството на изключителните обстановки и спасители са на място и се пробват да извадят потърпевшите от руините. Все още няма точна информация за броя на потърпевшите ", сподели той.

Пазарът се намира покрай центъра на Ереван

Засега не се оповестява какви са версиите за гърмежа и последвалия пожар и дали става дума за умишлени дейности или тероризъм.

New footage of a monstrous explosion in the capital of appears on the social media.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР