Взрив и поредица от експлозии са избухнали тази нощ в

...
Взрив и поредица от експлозии са избухнали тази нощ в
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха турска военна база Северен Кипър

Взрив и поредност от детонации са избухнали тази нощ в склад за муниции във военна база на турската войска в северната част на Кипър. Има ранени, само че няма починали хора, оповестяват кипърско-турските медии.

Малко преди 2.00 ч. тази нощ пожар и поредни детонации от военния боеприпас на турската войска са раздрусали региона покрай град Кирения на северния бряг на острова, като те са усетени и в Никозия.

Взривната вълна е достигнала 250 метра.

Близкият хотел е с изпочупени прозорци и други леки вреди, гостите от него са били изведени и са прекарали нощта на плажа. От съображения за сигурност са били евакуирани и хората от околните села, само че тази заран те са почнали да се прибират по домовете си.

През нощта на мястото на случая са пристигнали водачът на кипърските турци Мустафа Акънджъ и министър председателят Ерсин Татар.

Създаден е спешен център и са подхванати всички нужни ограничения с незабавното прекачване към местопроизшествието на военни сили, сили на полицията и на гражданска отбрана, оповестиха те.

Според досегашните информации няма жертви, има хора с леки пострадвания.

Огънят е овладян под надзор към 7.00 часа.

В публично изказване тази заран Министерството на националната защита на Турция заяви, че неотложно е била образувана проверяваща комисия, която да откри повода за детонацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР