Взломът в Българския културен център в Скопие не е с

...
Взломът в Българския културен център в Скопие не е с
Коментари Харесай

Ковачевски: Взломът в българския културен център не е с политически контекст

Взломът в Българския културен център в Скопие не е с политически подтекст, заяви премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

В интервю за локална телевизия той поясни, че главната версия, по която се работи, е кражба на монитор или компютър. Ковачевски коментира и, че България е в предизборна акция и някои политически партии се възползват от тематиката.

Очаква се Северна Македония да излезе с подробна информация по случая. Българското министерство на външните работи осъди поредното нахлуване над български културен център. Независимо от мотивацията на причинителите, закононарушението е посягане против самата българска държава, показват от ведомството.

Междувременно стана ясно, че Българският клуб в Битоля ще бъде премахнат от централния указател на Република Северна Македония, откакто министърът на правораздаването на югозападната ни съседка е подписал решението, с което се удостоверява мнението на Комисията за използването на имена на персони, че не може да бъде употребявано наименованието " Иван Михайлов ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР