Взимане на страна в един чисто вътрешнопартиен процес - така

...
Взимане на страна в един чисто вътрешнопартиен процес - така
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Започваме подготовка на участието ни в изборите

Взимане на страна в един чисто вътрешнопартиен развой - по този начин разяснява отношението на президента Румен Радев към работата на актуалното служебно държавно управление зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в " Денят стартира в събота " с Мира Добрева.

Зафиров изясни и пред Euronews Bulgaria по какъв начин президентът се намесва във вътрешнопартийните каузи: " Забелязваме едно солидно наличие на членове на Българска социалистическа партия в служебния кабинет и общата събирателна при тях е, че това са ярки критици на управлението на партията и на политиката, която беше водена през последните години. По този метод се показва партийно користолюбие, което е неприемливо в работата на президентската институция ", разяснява социалистът.

Вчера стана ясно от думите на президента, че не става въпрос за раздор сред него и Българска социалистическа партия. " Разривът, който се разяснява, не е сред мен и социалистите, има раздор сред управлението на партията и левите гласоподаватели и той пролича на изборите ".

" Излязохме с позиция на нашия групов орган, според която се разграничаваме от дейностите на членовете на Националния съвет, които са в прорез с императивите на нашия правилник. Там ясно е записано, че за присъединяване в изпълнителната власт на министри е нужна глоба от Националния съвет. На този стадий тази позиция демонстрира изрично отношение и се надяваме да стигне както до цялата партия, по този начин и до цялото общество, с цел да бъде ясно, че тези наши съпартийци съставляват единствено себе си, а не партията. " Така Атанас Зафиров разяснява присъединяване на тримата министри на левицата в служебния кабинет.

В ефира на Euronews Bulgaria той посочи, че това се отнася освен за министрите, само че и за заместник-министрите, регионалните шефове и заместител регионалните шефове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР