Взимане на страна в един чисто вътрешнопартиен процес - така ...

Взимане на страна в един чисто вътрешнопартиен процес - така

Атанас Зафиров: Радев взима страна в един чисто вътрешнопартиен процес

Взимане на страна в един чисто вътрешнопартиен развой - по този начин разяснява отношението на президента Румен Радев към работата на актуалното служебно държавно управление зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в " Денят стартира в събота " с Мира Добрева.

Зафиров изясни и пред Euronews Bulgaria по какъв начин президентът се намесва във вътрешнопартийните каузи: „ Забелязваме едно солидно наличие на членове на Българска социалистическа партия в служебния кабинет и общата събирателна при тях е, че това са ярки критици на управлението на партията и на политиката, която беше водена през последните години. По този метод се показва партийно користолюбие, което е неприемливо в работата на президентската институция “, разяснява социалистът.

Вчера стана ясно от думите на президента, че не става въпрос за раздор сред него и Българска социалистическа партия. " Разривът, който се разяснява, не е сред мен и социалистите, има раздор сред управлението на партията и левите гласоподаватели и той пролича на изборите ".

„ Излязохме с позиция на нашия групов орган, според която се разграничаваме от дейностите на членовете на Националния съвет, които са в прорез с императивите на нашия правилник. Там ясно е записано, че за присъединяване в изпълнителната власт на министри е нужна глоба от Националния съвет. На този стадий тази позиция демонстрира изрично отношение и се надяваме да стигне както до цялата партия, по този начин и до цялото общество, с цел да бъде ясно, че тези наши съпартийци съставляват единствено себе си, а не партията. “ Така Атанас Зафиров разяснява присъединяване на тримата министри на левицата в служебния кабинет.

В ефира на Euronews Bulgaria той посочи, че това се отнася освен за министрите, само че и за заместник-министрите, регионалните шефове и заместител регионалните шефове.

„ Българска социалистическа партия по никакъв метод не е съпричастна към работата на това служебно държавно управление, назначено от президента Радев “, безапелационен е той и добави, че тримата министри няма по какъв начин да бъдат част от листите на Българска социалистическа партия най-малкото, тъй като са част от служебното държавно управление.

„ Днес към този момент влизаме в предизборна акция. На днешното съвещание утвърдихме водачите на нашите листи, нашият избирателен щаб, графиците, хронограмата. Тоест ние започваме подготовка на присъединяване ни в изборите “, уточни социалистът, който чака доста усъвършенстване на сегашните резултати на левицата.

„ Очаквам Българска социалистическа партия да продължи да бъде главен фактор в бъдещата управнически коалиция. Партия, без която няма да може да бъде образувано ново реформаторско ръководство “, сподели още той.

Зафиров удостовери позицията на Българска социалистическа партия във връзка с “Газпром “, която е ясна и непроменена – договарянията за доставка на природен газ да не бъдат прекъсвани с никой от вероятните евентуални снабдители, в това число и “Газпром “.

По отношение на изгонените български дипломати от Русия заместник-председателят на Българска социалистическа партия съобщи: „ Притеснен съм от този процес на събитията. Българска социалистическа партия не престава да счита, че рационалният метод е връщане на полето на договаряния и деескалация на напрежението “, заключи Атанас Зафиров.

ТЕМА преди 2 часа 742 преди 17 часа 4639 преди 18 часа 3279

Източник: lupa.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg