Взето решение за преименуване на участък в столицата със сигурност

...
Взето решение за преименуване на участък в столицата със сигурност
Коментари Харесай

Областният управител на София спря процедурата за алея Героите на Украйна

Взето решение за преименуване на сектор в столицата сигурно ще разпали пристрастеностите сред политическите партии.

Областния шеф на София Иван Кючуков, който е от квотата на " ИТН ", върна решението на Столичния общински съвет за наименуване на озелененото пространство сред бул. " Драган Цанков ", ул. " Незабравка " и ул. " Никола Мирчев " в регион " Изгрев " с името алея " Героите на Украйна ". 

Той не се съгласи и с наименуване на безименно озеленено пространство сред бул. ``Драган Цанков ", ул. " Латинка ", ул. " Константин Щъркелов " и ул. " Фредерик Жолио Кюри " с името площад " Борис Немцов ".

Кючуков върна и решението за даване на позволения за издигане знамето на Украйна на административната постройка на Столична община на ул. " Московска " 33 до преустановяване на войната.

Иван Кючуков е издал заповедите по отношение на " обезпечаване спазването на правда на територията на региона и упражняването на надзор за правомерност на актовете и дейностите на органите на локално самоуправление и локална администрация ", оповестиха от регионалната администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

В известието обаче не се показва какви са нарушаванията. 

От Българска социалистическа партия се оповестиха срещу предложенията за именуване на пространства още по време на гласуванията в СОС. Предложенията бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и " Демократична България ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР