Взетият в Контиолахти тест за коронавирус н Десислава Стоянова е

...
Коментари Харесай

Федерацията по биатлон обжалва глобата и наказанието от IBU |

Взетият в Контиолахти тест за ковид н Десислава Стоянова е негативен, оповестиха от Българска федерация по биатлон (БФБ).

На базата на това и поради, че всички в българския народен тим са здрави, БФБ ще изпрати писмо до Международния съюз по биатлон (IBU) за преразглеждане на наложените санкции.

Българската федерация по биатлон бе санкционирана с 5000 евро поради нарушение на протоколите против ковид. Десислава Стоянова имаше позитивен тест за ковид, само че макар обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и Димитър Герджиков бяха карантинирани и изолирани в обособена стая от тима.

Впоследствие при инспекция на положението им от страна на треньора Александър Касперович, същият е сниман от охранителните камери на хотела, че е без маска, поради което е наложена глобата.

Днес състезателите пътуват със аероплан за Хохфилцен (Австрия). Единствено по гледище на финландските управляващи Димитър Герджиков отпътува за австрийския зимен център с микробус на федерацията дружно с част от треньорския щаб.

В Хохфилцен до Коледа предстоят последните два кръга за Световната купа за тази година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР