Взети са всички мерки за отводняване на платното на АМ

...
Взети са всички мерки за отводняване на платното на АМ
Коментари Харесай

АПИ уверява, че ремонтират АМ Тракия по правилата

Взети са всички ограничения за отводняване на платното на Автомагистрала " Тракия " при ремонта на сектора сред п. в. " Белозем " и п. в. " Оризово " , оповестиха от АПИ.

Уточнението е във връзка изказвания на специалисти от Института за пътна сигурност и интерпретациите им в обществените мрежи, оправдават се от АПИ.

Настилката сред 156-ти и 168-ми км на Автомагистрала " Тракия " е с едностранен надолнище към банкета и отводняването е решено посредством естествения напречен надолнище . По този метод се е отводнявало платното от построяването на сектора от Автомагистрала " Тракия " преди повече от 20 година и там в никакъв случай не е имало канавка. Такава не е нужна и в този момент, защото е планувано построяването на френски дренаж зад мантинелата . Целта е необятният прием да не се преoвлажнява . Изграждането на линеен дренаж в целия сектор ще подсигурява отвеждането и дренирането на водите отвън зоната на пътното тяло.

Към момента земните маси са преовлажнени от дъждовете през предходната седмица и се изчаква изсъхването им, с цел да стартират изкопните работи за дотъкмяване на дренажа и засипването с дрениращ материал, пишат от АПИ.

" Според строителните практики при изразен едностранен напречен надолнище и ширина на банкета над 3 м, каквито има в този сектор, не е належащо построяването на канавка, а регулярно подравняване на банкета и продухване на дренажите. Като спомагателна мярка за отводняване настилката в ремонтирания сектор е и по-висока от банкета ", пишат специалистите от АПИ.
 Ремонтираха 12 км на Автомагистрала
Ремонтираха 12 км на Автомагистрала " Тракия " сред п.в. " Белозем " и п.в. " Оризово " към Бургас

От на следващия ден стартира ремонта на платното за София в този сектор

Припомняме, в някои европейски страни платната имат малко по-нисък сектор в краищата си, където се стича водата от снега и дъжда сходно на отводнителен канал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР