Взети са мерки,нашите служители, уличени в шпионска дейност, да не

...
Взети са мерки,нашите служители, уличени в шпионска дейност, да не
Коментари Харесай

Агентите на ДАНС, уличени в шпионаж, били на ръкъводни длъжности

" Взети са ограничения,нашите чиновници, уличени в шпионска активност, да не се позволяват до постройката на ДАНС ", съобщи шефът на организацията Пламен Тончев на ексклузивен брифинг през днешния ден. Двамата обвинени чиновници са на приблизително управническо равнище, работят в една и съща дирекция, а в организацията са повече от 5 години, прецизираха от управлението.

Разработката е напълно на отдела по вътрешна сигурност на ДАНС. След събраните данни сме уведомили прокуратурата, след което бе формирано досъдебно прозводство. Предоставихме на следователите компютърна техника. ДАНС има извънредно добре работещ механизъм за вътрешен надзор и ние не се колебаем да предприемем дейности против наши чиновници без значение на какво равнище са, с цел да почистим организацията от детайли, които не би трябвало да участват в нея, съобщи още Тончев. Той разясни, че единият чиновник е шеф на отдел, а другият - на бранш. Били отдавнашни чиновници и работели в една дирекция. Според организацията има задоволително данни, че единият е шпионирал. За другия занапред се събира информация.

Своевременно е бил известен и министър председателят Петков. Шефът на ДАНС подсети, че активността на организацията е обвързвана напълно вътре в страната. Той разясни, че е осъществен разбор за активността на организацията. Ще се ускори направлението киберсигурност. " Атаките стават все по-интензивни и вредоносни ", уточни Тончев.

" Освен осъществяването на настоящите задания, ДАНС работи по оценка на средата. Извършен е разбор на нормативната база и отчетът за новата визия на организацията е изпратен до президента, премиера и ръководителя на Народно събрание.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР