Вземаме мандата, връщаме го веднага – така обяви Слави Трифонов,

...
Вземаме мандата, връщаме го веднага – така обяви Слави Трифонов,
Коментари Харесай

Слави Трифонов - или не може, или помага на статуквото, или много си вярва

Вземаме мандата, връщаме го незабавно – по този начин разгласи Слави Трифонов, по този начин направи партията му " ИТН ". И незабавно породи въпроса – за какво?
По-точно – за какво Трифонов не направи държавно управление, без значение с каква поддръжка, само че с оповестени ясни цели, които да следва и ясни законодателни начинания, които да се осъществят, с цел да може това държавно управление да си извърши целите? Защо не го направи и в първия миг, в който ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия откажат поддръжка за осъществяване на целите, да хвърли оставка? При такава обстановка, кой щеше да е неприятният? На кого щяха да са гневни гласоподавателите?
България се намира в голяма рецесия – непрестанно си живеем в рецесия, само че в такава като пандемията – не! И не може при такава обстановка да не се прави всичко допустимо да излезем от COVID-19!
Затова, най-малко за мен, има две съществени аргументи Слави Трифонов да работи по този начин:
1. Той няма експертен капацитет, с цел да ръководи. Вече засегнах тематиката!
2. " ИТН " е следващият политически инженерен план – тъй като в този момент сигурно доста хора, дали своят вот протестно, ще се отвратят – най-малкото, че ги карат да вървят отново на избори единствено няколко месеца по-късно, без да бъде най-малко направено действително политическо изпитание за смяна, откакто към този момент е обезпечено място в Народното събрание. При тази обстановка надалеч по-вероятно е на идващите избори твърдите политически ядра и купеният избор да са повече, в сравнение с бяха през април. Тогава защо статукво ще си приказваме, господин Трифонов? Или това беше задачата? А може би Слави въпреки всичко има вяра, че като е твърда контра на всичко, носещо марка ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, ще успее да докара нещата до същинско болшинство в Народното събрание - това обаче са съвсем 30 депутати (сега протестните партии са с 92 депутати в 45 Народно събрание)?
Всъщност, има и трета причина за дейностите на Слави – просто да не е сметнал нещата както би трябвало. Не бива да се изключва – като си дилетант в нещо, правиш и доста обикновени неточности!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР