Взехте ли си яке? Захлаждането вече се усеща. Малко преди

...
Взехте ли си яке? Захлаждането вече се усеща. Малко преди
Коментари Харесай

Взехте ли си яке? Захлаждането вече се усеща

Взехте ли си яке? Захлаждането към този момент се усеща. Малко преди 12,00 часа температурите над крайните северозападни региони и региона на София едвам надминават 20 градуса. Много скоро студеният фронт ще намали температурите над цялата страна, оповестиха от Meteo Balkans.

Според Национален институт по метеорология и хидрология след обяд и през нощта против четвъртък по преминаващ леден атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки. В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта. Вятърът ще e до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен от северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 28° и 33°, по-ниски в Северозападна България - 25°-27°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.

През нощта преваляванията от северозапад ще стопират и облачността ще се раздира, най-късно в Югоизточна България и Родопската област. На места там преваляванията ще са обилни, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Утре времето ще бъде най-вече слънчево. Още сутринта преваляванията и в крайните югоизточни региони ще спрат, облачността и там ще намалее. Вятърът ще се задържи най-вече от северозапад, ще е до сдържан. Максималните температури ще са сред 23° и 28°. 

Над планините облачността ще е променлива. Само на обособени места, основно в утринните часове в Странджа и южните региони на Родопите, ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево. Значителна облачност и превалявания в развой на прекъсване ще има в утринните часове по южното крайбрежие. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад, по-късно след обяд ще се обърне от юг. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, след обяд ще отслабне.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР