Взехме решение, с което изменихме броя и местата на секциите

...
Взехме решение, с което изменихме броя и местата на секциите
Коментари Харесай

ЦИК: Жандармерия охранява машините за вота

Взехме решение, с което изменихме броя и местата на секциите отвън страната. Заличихме секцията в Кралство Бахрейн, защото страната ни не е получила за разкриване на такава там. Така секциите в чужбина ще са 737. Това разгласи на брифинг представителят на ЦИК Росица Матева.

По отношение на гласуването в страната, разкрита са 12 771 секции, като 240 от тях са преносими. Тази брой ще бъде друга и не е дефинитивна, защото ще има секции в лечебни заведения и други профилирани институции.

Избирателите с трайни увреждения могат до 27 март в обитаемото място, в което живеят, да има преносима изборна секционна комисия, разяснява още тя.

ЦИК ще вземе настрана решение, с цел да позволи на кметовете на общини да отворят запечатаните пространства за изборите на 2 април, в които ще прибират изборните бумаги и материали.

Пет социологически организации са регистрирани, 3 интернационалните организации с наблюдаващи ще наблюдават вота, както и 15 български организации са декларирали предпочитание за присъединяване.

Складовете, в които са машините, се пазят от чиновници на жандармерията, в помещението се позволяват лица, които имат позволение от ЦИК, а преди този момент са тествани от ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Видеонаблюдението не би трябвало да докара до закъснение на изборния развой, а за устройствата за видеонаблюдение дава отговор " Информационно обслужване ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР