Взехме решение на всички съвети на ПП-ДБ, че няма да

...
Взехме решение на всички съвети на ПП-ДБ, че няма да
Коментари Харесай

ПП-ДБ започват работа по промяна на Конституцията

Взехме решение на всички препоръки на ПП-ДБ, че няма да подклепим първия мандат. Ние от ПП-ДБ виждаме, че вторият мандат е едниственото решение пред България с цел да не се отиде на шести следващи избори.

Това съобщи на брифинг пред публицисти в Народното събрание Кирил Петков.

„ Ние сме изплашени доколко е завладяна българската прокуратура и българската правосъдна система. Осъзнаваме, че нито една замяна, на нито един човек, няма да реши въпроса. Ето за какво започваме усилена работа по решение на същинския проблем и това е промяната на българската Конституция “, добави още съпредседателят на Политическа партия.

Христо Иванов съобщи, че Висшият правосъден съвет би трябвало да бъде преструктуриран по метод, който да извърши дългогодишните интернационалните рекомендации и европейски стандарти.

„ Да бъде дефинитивно във вероятната степен разграничена съдийската от прокурорската квоти във Висш съдебен съвет. Прокурорската квота да бъде преформатирана по подобен метод, че в нея да се вкара действителна мощна социална квота, която да подсигурява публичния надзор върху работата на прокуратурата. В съдийската гилдия да се подсигурява стандартът за самостоятелност на съда в цялостна степен “, изиска той.

„ Не се опасяваме от никого в персонален проект “, съобщи Христо Иванов.

Етикети: Кирил ПетковКонституцияправителствоПродължаваме промяната
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР