Взехме решение на още две места да бъде преустановено гласуването

...
Взехме решение на още две места да бъде преустановено гласуването
Коментари Харесай

ЦИК: В 23 секции е преустановено машинното гласуване

Взехме решение на още две места да бъде прекратено гласуването с машини - в Златица и в Търговище. Общо машините и секциите, в които се прекрати машинното гласоподаване и се мина към гласоподаване на хартия са 23. Това сподели ръководителят на Централната изборна комисия Росица Матева, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Имаме към този момент три случая в Кюстендил, Стара Загора и Пловдив на разменени машини в прилежащи секционни изборни комисии, само че гласуването там продължава, след което секционните изборни комисии ще сформират по този начин наречените протоколи в резултат на броене на разписките, защото извличането на данните от флаш паметите няма да бъде допустимо ", осведоми още Матева. 

До 13:30 часа в ЦИК са постъпили 6 тъжби. Две са за нарушавания в секционни изборни комисии, препратени са на съответните районни изборни комисии, които са способени. Другите 4 тъжби са свързани с предизборна пропаганда и социологически изследвания в интернет уеб сайтове. 

Постъпили са 35 броя сигнали, които са обработени навреме от членовете на ЦИК. По-голямата част от тях - 17 са за пропаганда в обществените мрежи и няма да бъдат прегледани от членовете на Комисията. 

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР