Взехме решение да излъчим екип от осем юристи, които да

...
Взехме решение да излъчим екип от осем юристи, които да
Коментари Харесай

НОВО 20: Юристите на ГЕРБ и ПП коват приоритетните закони заедно

Взехме решение да излъчим екип от осем адвокати, които да приготвят законодателна стратегия за Народното събрание, която да включва законите по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), законите, нужни за влизането на България в Шенген и Еврозоната, законите, нужни за правосъдната промяна, плюс Закона против домашното принуждение. Това съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Асен Василев.

“Заедно с адвокати от ГЕРБ да бъдат стиковани тези закони: по какъв начин ще бъдат признати във времето в този парламент. Евентуално при избор на ръководител на Народното събрание на ротационен принцип, както сме предложили, да има ясна хронограма във времето по какъв начин това законодателство се случва по този начин, че да няма изненади с спомагателни закони, които не са предпочитани за българските жители ”, добави той. 

Екипът ще бъде управителен от акад. Николай Денков. Работата ще стартира още през днешния ден. “Идеята е преди идната сряда, когато е идващото съвещание, да има направена хронограма с съответните законопроекти и текстове ”, уточни Василев. 

Той акцентира, че ПП-ДБ не водят диалози с ГЕРБ-СДС за държавно управление. “Имаме ясна позиция, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ с първи мандат или държавно управление с присъединяване на ГЕРБ. Всички други тълкования са свободни съчинения ”, акцентира той. 

Снимка: Агнес Методиева
ТЕМА преди 27 минути 373 преди 37 минути 526 преди 47 минути 551
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР