„Взе да ни писма от това пришиване към ГЕРБ и

...
„Взе да ни писма от това пришиване към ГЕРБ и
Коментари Харесай

Сагата БНБ продължава: Тошко Йорданов заговори за рекет срещу ИТН и мръсни намеци от Петков

„ Взе да ни писма от това пришиване към ГЕРБ и Движение за права и свободи в случай, че Политическа партия направиха по този начин, че да подвластен от техните гласове. Когато нямаш съдружни сътрудници, които да се поддържат зависиш от Народното събрание “, съобщи пред Нова телевизия заместник-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов във връзка сагата с нов гуверньор на Българска народна банка.

Той посочи, че още при сформиране на обединението от Има Такъв Народ са питали дали останалите имат претендент за Българската национална банка. Останалите са декларирали, че нямат претендент и нямат проблем с предлагането на Има Такъв Народ за Любомир Каримански. Йорданов добави, че от Нова година насам повдига въпроса за промяна на шефовете освен на Българска народна банка, само че на Комисия за защита на конкуренцията, Съвет за електронни медии и други надзорни органи, като тематиката е подценявана от останалите.

„ От Политическа партия се присетиха да през различен претенденти, а нямаха подобен. Предложиха 4-5 индивида преди Андрей Гюров и сами се отказваха от тях. Нашите министри са експерти и не им се постанова да вършат с телефончета, че да ги виждат “, съобщи Йорданов визирай последната изява на министърът на културата Атанас Атанасов.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ добави, че сега има голяма централизация на финансова власт в един човек – министърът на финансовите и това може би неточност. Йорданов посочи, че когато се прави коалиция в никакъв случай не се дават всички запаси и средства на една партия, а в този момент от Политическа партия желаят да овладеят и Българска народна банка. По думите му въпросът дали държавното управление ще падне е към Асен Василев.

По мотив обвиняванията към Любомир Каримански за „ Инвест банк “, Йорданов посочи, че сътрудника му е бил заместник-управител и не е бил този сектор. Когато сътрудника му излиза в отпуск той го замества. „ Всички покупко-продажби или тази интервенция преди да стигнат до Каримански минават през четири контролни органа преди да стигнат до Каримански. Накрая стигат при него един куп документи, той подписва и вървят надолу. Прокуратурата е разследвала, той е давал показания като очевидец, в случай че е направил нещо нелегално той щеше да е обвинен “, добави Йорданов.

„ Има рекет против нас. Ние в никакъв случай не сме си разрешавали да вършим това и не сме им давали мотив, че ще си играем със спрецправосъдието. Ето ви още един замърсен намек от премиера Петков, че те изтеглят Гюров поради правосъдната промяна, това е непоносимо “, акцентира още Тошко Йорданов и приключи, че в случай че някой заложи обединението и я унищожи – няма да са те.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР