Взаимоотношенията са трудна работа и идеята, че можете да имате

...
Взаимоотношенията са трудна работа и идеята, че можете да имате
Коментари Харесай

Трите неща, които ти пречат да имаш страхотна връзка

Взаимоотношенията са сложна работа и концепцията, че можете да имате чудодейна връзка, се нуждае от пояснение. Какво е чудодейна връзка? Това е такова, при което и двамата сътрудници израстват духовно, черпейки от любовта. Така персоналната им еволюция се трансформира в споделено прекарване на душата.

Три съществени спънки могат да възпрепятстват това да се случи. Можете да ги наблюдавате по какъв начин работят в личната ви връзка, в случай че се вгледате деликатно, с отворени очи и почтени планове. 

Известният индийски доктор, мъдрец и публицист Дийпак Чопра, представен от уеб страницата Оprah.com ни оказва помощ да разберем по какъв начин да преодолеем тези спънки и да съживим връзката си.
 10 знака, че пристрастеността във връзката ти е към момента жива  10 знака, че пристрастеността във връзката ти е към момента жива  10 знака, че пристрастеността във връзката ти е към момента жива  10 знака, че пристрастеността във връзката ти е към момента жива
Работа върху контрола

Контролиращите хора могат да бъдат разпознати по няколко съществени характерности: техният метод винаги е най-добрият; те намират способи да се оправдават, до момента в който в това време намират неточности в другите; перфекционисти са – работата на другите в никакъв случай не е задоволително добра, с цел да дава отговор на техните стандарти; смятат, че знаят какво е най-хубаво за другите хора и те звучат рационално единствено на повърхността.

Ако сте във връзка, в която тези съставки преобладават, както във вашия сътрудник, по този начин и във вас самите, смяната ще бъде доста сложна. Контролиращите хора се опасяват прекалено много да се трансформират и когато смяната се появи, те се вълнуват вътрешно, което ги кара да удвоят контрола си.

За благополучие контролът рядко е толкоз краен. Съществува като спънка най-много когато двама души стартират да спорят за „ моя метод “ против „ твоя метод “. Издайнически признаци на контролиращо държание могат да бъдат открити в типични изказвания, които се появяват още веднъж и още веднъж, като: „ Знаеш, че съм прав. “; „ В сърцето ми е единствено най-хубавият ти интерес. “; „ Не го правиш правилно, какъв брой постоянно би трябвало да ти подсещам? “; „ Защо постоянно би трябвало да шетам бъркотията ти? ".

Ако се разпознавате като контролиращ перфекционист, спрете и се изправете против това затруднение. Това, върху което би трябвало да работите, е да премахнете главното напрежение, което постоянно съществува, в случай че различен човек се усеща следен - той постепенно се задушава. Вашите положителни планове нямат значение, тъй като колкото и спретната да е къщата, какъв брой и съвършено да възпитавате децата, колкото и умело да управлявате всеки подробност, в случай че сътрудникът ви бъде задушен, вашето контролиращо държание води до проблеми. Ако се поправите, вашият сътрудник ще види промени, които ще му оказват помощ да стартира да смекчава съпротивата си.

 двойка спор скандал iStock

Работа върху конкуренцията

Всеки обича да печели, само че когато успеха се трансформира в съществена тактичност за повишение на егото ви, тя се трансформира в спънка. Силно конкурентните хора непрекъснато се нуждаят от противоположната връзка за успеха, тъй като имат страх от загуба. Основната причина тази линия да се появи е, че спечелилите получават огромно утвърждение. Те реализират триумфи и на тази основа не помнят, че успеха има и противоположна страна, изключително в връзките.

В сходна обстановка, следното може да се случва твърде постоянно:  карате колегата си да греши; победата се трансформира в неодобрение – вашият сътрудник се усеща омаловажаван и унизен; играете непочтено, само че не го признавате; не подкрепяте колегата си, чиито ползи и позиция нямат толкоз огромно значение, колкото вашите; вашият сътрудник се усеща отхвърлен.

Ключът е да се предложат рационални аргументи за смяна и тези аргументи би трябвало да заобикалят целия проблем с успеха и загубата. Победителите са принудени да стоят на фундамент. Там горе е самотно, вашият сътрудник желае да се отдръпна, само че той (или тя) не може да го направи самичък. Вашата роля е да предложите рационален метод за поощряване на смяната. Инициативата би трябвало да бъде негова (или нейна) и в последна сметка на човек би трябвало да му се разреши най-малко една победа дневно. Но не е наложително да е за ваша сметка. Вие не сте последователят, възхитеният фен, губещият или жертвата. Постарайте се да изясните това първо на себе си и по-късно на колегата си.
 Четирите зодиакални двойки, които имат най-бурните връзки  Четирите зодиакални двойки, които имат най-бурните връзки  Четирите зодиакални двойки, които имат най-бурните връзки  Четирите зодиакални двойки, които имат най-бурните връзки
Работа върху неналичието на връзка

В съпоставяне с първите две трудности, неналичието на връзка се трансформира в изтъркана тематика. Двойките са непрестанно призовавани от терапевти, книги за самопомощ и публикации в списания. Стереотипът е, че мъжете са казусът. Не могат да приказват намерено. Те ненавиждат да показват страстите си или да демонстрират накърнимост. Те считат, че е женско качество да демонстрират усеща, тъй че за какво да не го оставят на нас, дамите? Този стандарт не е толкоз стабилен, колкото наподобява.
 image2_16x9.png Хороскопът за ЮНИ: Месец за безредици и нови очаквания На фокус
Все отново психолозите откриват бездна сред половете, когато става дума за другарство, и не можем да обобщим тематиката в късото пространство, което имаме тук. Липсата на връзка е змия, която хапе опашката си: колкото повече казвате на някого, че би трябвало да поддържа връзка, толкоз по-силно ще го притискате. Както при доста комплицирани персонални проблеми, оказва помощ това да се раздели на по-прости съставни елементи. Тогава можете да се обърнете към частите вместо към цялото, което съвсем постоянно е по-лесният метод за намиране на решение. Освен това ще излезете извън нивото на казуса, което в никакъв случай не е мястото, където се крият решенията.

Какво е равнището на казуса? Емоционална невъзможност. Единият желае повече страст, другият отхвърля. В последна сметка всички взаимоотношения би трябвало да имат прочувствена вътрешност и по природа страстите са преходни – те идват и си отиват, издигат се и падат, движейки се по метода, по който желаят, без значение какво споделя рационалният разум. Хората не съумяват да поддържат връзка, тъй като има прочувствено противоречие. Вместо да се пробвате да отворите колегата си като стрида, би трябвало да го накарате да почувства, че е безвредно да се отвори самичък. Това не може да стане посредством нахлуване, обвиняване, заяждане или възприятие за виновност.
 5 знака, че имаш токсична връзка със себе си  5 знака, че имаш токсична връзка със себе си  5 знака, че имаш токсична връзка със себе си  5 знака, че имаш токсична връзка със себе си

 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР