Взаимодействието с университетите е ключово за развитието на иновациите в

...
Взаимодействието с университетите е ключово за развитието на иновациите в
Коментари Харесай

Милена Стойчева: Университетите са ключови за развитието на иновациите

Взаимодействието с университетите е основно за развиването на нововъведенията в страната. Затова един от целите на Министерството на нововъведенията и растежа е да предизвиква комерсиализирането на науката в бизнеса. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на среща с посланика на Финландия Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, оповестиха от Министерство на нововъведенията и растежа.

Министър Стойчева и дипломат Кувая-Ксантопулос разискаха задълбочаването на двустранните стопански връзки сред България и Финландия в областта на нововъведенията, високите технологии и научноизследователската и развойна активност. Акцент в диалога бе и развиването на предприемаческата и стартъп екосистема в България.

„ Бихме желали да ребрандираме България като дестинация за високотехнологични нововъведения, които да основават висока добавена стойност в стопанската система ни “, акцентира министър Стойчева.

Министърът сподели още, че Министерството на нововъведенията и растежа ще работи в тясно съдействие с Министерството на образованието и науката, както и в други сфери, в които нововъведенията могат да бъдат основни – опазване на здравето, просвета, туризъм, енергетика, защита. Тя срещна посланика на Финландия с визитите си в университетите във Варна, Бургас и Пловдив, като уточни, че й предстоят срещи с университетските управления на други университети.

Министърът на нововъведенията съобщи, че в сходство с новата Европейска стратегия за нововъведения, МИР планува основаването и свързването на районни иновационни долини на основата на стратегическите преимущества на районите и тяхната специализация.

И двете страни подчертаха, че ще работят в близко съдействие в сферите на науката, нововъведенията, високите технологии, стартъпите, предприемаческата екосистема и вложенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР