Вятърни централи в Черно море ще създадат проблеми. Никой не

...
Вятърни централи в Черно море ще създадат проблеми. Никой не
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Вятърните мелници в Черно море са проблем за енергетиката

" Вятърни централи в Черно море ще основат проблеми. Никой не си прави труда да види имаме ли потребност от тях, какъв е ресурса ни, какъв брой ще създават, какъв брой вятър въобще духа там. Няма такива проучвания ", сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

По думите му откогато се приказва за възобновима сила у нас - през 2006 година, никой не е направил поучвания въобще за ресурсите ни.

Думите му идват няколко дни откакто депутатите одобриха закон за построяването на електрически перки вътре в морските пространства. Вносителят на плана Делян Добрев от ГЕРБ сподели, че ще има избрани правила за далечината в морето, на която ще са ситуирани тези перки и те няма да се виждат от плажа.

Относно контракта с турската енергийна компания " Боташ ", Овчаров разгласи, че той е нездравословен за България. " Единственото положително е че получаваме достъп до турските терминали за полутечен газ, въпросът е на каква цена. До момента нищо не сме внесли по тази линия, само че продължаваме да плащаме такси по 90 000 лв. дневно от началото на тази година. До края на предходната година плащахме по 300 000 лв.. Договорът е неправилен за нас, само че не можем да го прекратим, тъй като би трябвало да си платим таксите до края на контракта ", разяснява той.

 

С Нинова отпред Българска социалистическа партия не може да усъвършенства изборните си резултати, на партията е нужна консолидация, сподели още Овчаров, който е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

 

До 2013 година Българска социалистическа партия беше единствената съпротива и единствената опция. След това беше натикана в ъгъла и оповестена за част от статуквото, а й струваше ужасно доста старания да излезе от тази обстановка, напомни Овчаров.

" В българската политика в народен мащаб е извънредно подвластна на няколко мъдрости на българския народ – дай на простака власт и му гледай сеира, не ме гледай какво върша, а ме слушай какво ти приказвам, веднъж дамаджана за вода, повторно дамаджана за вода, на третия път стомната се счупи ", сподели още той.

" Абсурдно е президентът Румен Радев да приказва за опция – той умъртви тази опция. Той целеустремено и поредно унищожаваше Българска социалистическа партия като опция. Българска социалистическа партия не е убита, само че с Корнелия Нинова отпред по-добри изборни резултати да получи просто тъй като Българска социалистическа партия загуби доверието на гласоподавателя, с вътрешнопартийни борби, поради активността на президента и други фактори. Когато се загуби доверието, то към този момент не се възвръща, единствено тъй като Корнелия Нинова желае да остане ", разяснява Овчаров.

" Няма ангел избавител, само че още една вътрешнопартийна кланица като тази през 2020 година към този момент в действителност ще унищожи Българска социалистическа партия. А с изключение на Българска социалистическа партия няма друга опция. Задачата на сегашното управление е управляем, проведен преход, а не вътрешнопартийна кланица. Трябва да тръгнем по пътя на консолидиране на партията, консолидацията на левицата, консолидация на всички патриотично настроени и лявомислящи хора в България. Изборите в София демонстрираха, че София има капацитет ", сподели още Румен Овчаров.

Според него характерностите на настоящето ръководство са " крещяща непросветеност, алчност и слугинаж ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР