Вятърът се усилва, времето е динамично, температурите се повишават вследствие

...
Вятърът се усилва, времето е динамично, температурите се повишават вследствие
Коментари Харесай

Синоптикът Янков предупреди: Снегът отново идва, ето кога!

Вятърът се усилва, времето е динамично, температурите се покачват в резултат на вятъра. Облачни системи минават бързо през България. Днес ще преминат две облачни системи - скъсване на облаците денем, ще има увеличаване напразно в София, следобяд пулсовете ще доближават до 13-14 метра в секунда, това са към 60 км/ч. Този мощен вятър няма да бъде непрекъснат, само че ще има такива пулсове. С отслабването напразно, през нощта в Софийско поле може да превали дъжд и сняг, като температурите ще са по-ниски. Това каза синоптикът Петър Янков.

В петък ни чака раздрана облачност, а вятърът ще се задържи от северозапад.

" Повече облаци ще има в източните региони. В петък следобяд и вечерта стартира нарастване на облачността с по-сериозни превалявания, в събота се чакат превалявания от дъжд и сняг, още сутринта в Западна България ще превалява сняг. По-интензивните превалявания ще бъдат в северната половина от страната. Снежната завивка в края на съботния ден ще доближава някъде към 3-4 см, а в Южна България съвсем няма да има снежна завивка - най-много 1 см ", добави Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че в понеделник ще продължава да превалява сняг. 

" Мъглите и ниските облаци ще бъдат постоянно събитие в северните и източните елементи от страната, само че основно в планинските региони ще превалява сняг. Във вторник и сряда ще бъдем във властта на мъглите и ниските температури, минималните температурите ще са от -7 до -3, а оптималните ще се движат от 4 до 8 градуса ", сподели още Янков.

Той успокои, че по-късно ни чака и стопляне.

" Ще посрещнем началото на февруари с топло време - ниски облаци по Черноморието и слънце в планините. Следващата събота и неделя ни чакат температури сред 10 и 15 градуса. Всички, които ще пътуват този уикенд и идващия, би трябвало да внимават с понижената видимост ", добави синоптикът.

А между 4-5 февруари стартира смяна на времето, тя ще е с внезапно намаляване на температурите и валежи от сняг, основно в Северна България. Застудяването ще е сред 5 и 8 февруари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР