Вятърът отслабва, но все още ще е ветровито. В три

...
Вятърът отслабва, но все още ще е ветровито. В три
Коментари Харесай

Вятърът отслабва, но остава жълтият код за крайбрежието

Вятърът отслабва, само че към момента ще е прохладно. В три области за през днешния ден остава предизвестието за мощен вятър – жълт код е разгласен за Добрич, Варна и Бургас.

Ще продължи да нахлува леден въздух. Времето ще е най-вече слънчево, само че ще се задържи студено с оптимални температури сред 7 и 12 градуса, в София – 7 градуса.

В планините ще е най-вече слънчево. Сутринта ще духа плевел, по високите и открити елементи - до ураганен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 1, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

По Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Северозападният вятър ще отслабне до мощен, само че ще остане прохладно. Максималните температури ще са 10-11 градуса.

Продължителността на деня е 10 ч. и 22 мин.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за октомври и още ще се увеличи.

През идващите два дни ще доминира слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Сутринта на следващия ден и в четвъртък в доста региони ще е безшумно и минималните температури ще са най-вече сред минус 3 и 2 градуса, в обособени котловинни полета и по-ниски.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще се появи раздрана висока облачност, дневните температури ще са сред 9 и 14 градуса.

В петък облачността ще се усили, утринните температури ще са позитивни. Само на обособени места ще превали слаб дъжд. Вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската низина ще бъде сдържан. Дневните температури ще се покачат до 12-17 градуса. През нощта против събота от северозапад ще проникне за малко леден въздух. В събота облачността ще е променлива, по-често забележителна над Източна България. В неделя сутринта ще е студено, вятърът ще отслабне, денем ще се ориентира от юг, ще има условия преди обяд за ниска облачност и мъгла. В началото на идната седмица с увеличаване на южния вятър ще се затопли, само че от запад ще стартира нарастване на облачността, към момента без превалявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР