Вятърът е срещу зелените инвестиционни тръстове в Европа. Цените на

...
Вятърът е срещу зелените инвестиционни тръстове в Европа. Цените на
Коментари Харесай

Неволите на зелените инвестиционни тръстове вредят на групите за възобновяема енергия

Вятърът е против зелените капиталови тръстове в Европа. Цените на акциите на групи като листнатата в Лондон Greencoat UK Wind и Octopus Renewables Infrastructure Trust се търгуват със значителни отстъпки по отношение на цената на чистите им активи. По-малките фондове ще се опитат да се консолидират, с цел да оцелеят, макар че евентуално ще има някои затваряния. Нито едно от двете не е добра вест за разработчиците на възобновима сила.

Някои от проблемите на бранша са общи за по-широката промишленост на капиталовите тръстове. По-високите лихвени проценти усилиха привлекателността на други класове активи с по-нисък риск. Средният концерн се търгуваше с отстъпка по отношение на NAV от съвсем 17 % през октомври.

Притесненията по отношение на същинската стойност на някои други различни класове активи, като да вземем за пример правата за песни, също усилиха контрола. Зелените капиталови тръстове споделят частно, че в този момент вложителите слагат под въпрос точността на някои от NAV на техните т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР