Вярваме в развитието на туризма в София.София има по-голям потенциал

...
Вярваме в развитието на туризма в София.София има по-голям потенциал
Коментари Харесай

Васил Терзиев: София има по-голям потенциал за кутлурен, исторически и балнеотуризъм

Вярваме в развиването на туризма в София.София има по-голям капацитет за кутлурен, бизнес, исторически и балнеотуризъм. Това сподели претендентът за кмет на София от " Обединени за София " - Политическа партия, Демократична България и " " по време на дискусията  " София като туристическа дестинация 2023-2027 година ".

" С развиването на Витоша - нещо, за което сме се заели да поставим доста старания в идващия мандат, смятаме, че и това може да способства към целия набор от благоприятни условия, които предлагаме като туристическа дестинация за целогодишен спорт, интензивности и забавление. Това е първата от доста срещи, те няма да се организират единствено като предизборна акция, макар че в този момент поводът е подобен. Срещите с бизнеса и всички заинтригувани страни ще са регулярно, с темп и цели, които залагаме ", увери той. 

Терзиев означи. че туризмът е извънредно значимо перо в бюджетите на доста градове. " София като столица има всички дадености: богата история, местоположението. Трябва да имаме ясна посока къде желаеме да отидем. Трябва да работим доста активно за налагането на марката на София на външни пазари ", добави той. 

Водачът на листата за общински съветници показа, че в свободното си време е изгледал на процедура съвсем всички видеа на задгранични туристи, които са посетили столицата. " Винаги е добре да видиш през очите на непредубедения, на неживущия в съответния град какво притегля вниманието му, какво го кара да се усеща добре и какви са проблемите, които вършат прекарването в София по-лошо ", уточни той, като означи значимостта от следенето на обратната връзка. 

" София е прелестен град. Напоследък в акцията доста постоянно приказваме за пропуснатия капацитет. Ако има отрасъл и бранш, в който р пропуснат най-вече капацитет в нашия град, това е точно бранш " Туризъм ". Основните естествени дадености като планината Витоша и минералните води, историческите дадености, културно-историческите дадености, като стартираме от античните разкопки и стигнем до архитектурата от началото на предишния век - ние не се възпозлваме от всички тези дадености и не съумяваме да ги промотираме добре ", открои като проблем Бонев и добави, че в случай че нещо въпреки всичко се случва, то е макар, а не с помощта на Столична община. 

Бонев се ангажира пред заетите в туристическия отрасъл, че ще има отворена врата за настояванията им в Общинския съвет, само че и сериозен фокус върху политиките за туризма, а общината ще поддържа бизнеса. " София има голяма опция да не е просто балкански хотспот за туристи, а и европейски подобен ", изрази убеденост той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР