Вярваме и подкрепяме идеята за повече фондове и добавената стойност

...
Вярваме и подкрепяме идеята за повече фондове и добавената стойност
Коментари Харесай

Павлова в Брюксел: Регионите не трябва да се разделят на бедни и богати, на Изток и Запад

Вярваме и поддържаме концепцията за повече фондове и добавената стойност от тях, както и че е належащо да има баланс сред безвъзмездното финансиране и финансовите принадлежности.
Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, по време на конференцията " Бъдещето на финансите на Европейски Съюз ", която се организира в Брюксел.
Като човек с опит считам, че страни като България имат потребност от фондове в комбиниране с финансово инженерство. Защото финансовото инженерство не е използвано във всички области – да вземем за пример има области и планове, които не генерират доходи – като водния бранш, съобщи Павлова. В тези случаи са нужни директни грантове или грантове в границите на 50 %, другите 50 % да са принадлежности на финансов инженеринг. И различен образец – инфраструктури като българската вътрешна пътна инфраструктура имат потребност от поддръжка, само че Европейският съюз също има потребност от тях – с цел да преминат стоките и услугите от една страна към друга. Затова би трябвало да се намерения за уравновесен метод.
Подкрепяме концепцията, че районите не би трябвало да се разделят на небогати и богати, на Изток и Запад, считаме че Многодишната финансова рамка би трябвало да е рамка за взаимност и поддръжка. Някои региони като нашия имат потребност от поддръжка и взаимност – при казуса с емиграцията да вземем за пример. Трябва да се допълваме, а не да си съперничим в тези области, сподели още Павлова, представена от БГНЕС.
Надявам се да реализираме градивно решение за Многогодишната финансова рамка преди май 2019, в границите на сегашния мандат на Европейския парламент, с цел да не загубим инерция. Това може да стане по време на Българското председателство, сподели още министър Павлова и акцентира, че България си сътрудничи тясно с Австрия и Румъния, които ще ръководят Съвета на Европейски Съюз след нас.
Страни като България имат потребност от кохезионните фондове, с цел да се изравнят разликите, съобщи по време на форума еврокомисарят по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер.
Надявам се градивната полемика да продължи по време на Естонското председателство, както и по време на амбициозното Българско председателство, чакаме оферти за графика, размера и наличието на многогодишната рамка, съобщи в умозаключение комисар Йотингер.
Нашата упоритост е да предложим уравновесен метод. Надявам се да имаме платформа, която да е подготвена през януари следващата година и да я обсъдим на форума напролет в София, добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР