Вярваме, че този наш подход ще бъде полезен за държавата

...
Вярваме, че този наш подход ще бъде полезен за държавата
Коментари Харесай

Атанасова: Тясно партийният интерес е назад, но не значи безкритичност към решенията на кабинета

" Вярваме, че този наш метод ще бъде потребен за страната и обществото ", означи тя.

" За да има смисъл актуалното ръководство и болшинството, което го поддържа, още в границите на тази сесия би трябвало да бъдат признати редица закони, които да наваксат изоставането в Плана за възобновяване и резистентност, да положат основата на ефикасна промяна в комисията за битка с корупцията, както и да подсигуряват, че в оптимално къс период от време ще бъде осъществена дълбока правосъдна промяна ", съобщи Десислава Атанасова.

Обещание да са сериозни към решенията на ръководещите, с цел да бъдат коректив и да ги възпират от неточности, даде обещание в декларацията от името на ГЕРБ Атанасова. 

Тя напомни, че с поддръжката си за кабинета са създали първата крачка за превъзмогване на политическата рецесия. " ПГ на ГЕРБ поддържа държавното управление на акад. Денков с цялостното схващане за мащаба на компромиса, който изисква сходно деяние. Правителството се излъчи с втория изследователски мандат и е доминирано от препоръчани от втората политическа мощ претенденти, макар резултатите, които излъчиха за победител ГЕРБ. Водени от съзнанието, че публичното доверие се дава, с цел да се влага в развиването на страната и обществото, ние оставихме тясно партийните си ползи на втори проект. Това е единствената причина България да има постоянно държавно управление ", посочи тя.

Атанасова изясни каква е била задачата им тогава - да възстановят политическата непоклатимост, да спре войната сред институциите и да бъде изведена България от интернационална изолираност. 

ГЕРБ не престават да желаят конституционна промяна, посочи тя, само че означи, че това не е краят, а началото на доста по-дълъг развой за гарантиране на социална правдивост. Осъществяването на дълготрайна промяна може да има резултат, единствено в случай че се употребяват с оптимално необятна поддръжка както от политическите сили, по този начин и от цялото общество ", счита Атанасова. И още веднъж настоя за доброжелателен и съсредоточен диалог с специалисти.

Тя напомни, че следва доклад за бюджет 2023 и приемането на този за следващата година. ГЕРБ желаят да обезпечат предвидимост и успокоение за жителите и бизнеса. А за бюджета за следващата година " би трябвало да спре порочната процедура за бюджетна актуализация през няколко месеца, която бе водеща последните 2 година " Стабилност може да се подсигурява единствено с реален и добре разчетен бюджет, сподели Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС отбеляза и, че кадровите назначения на база на партийната им принадлежност не са в основата да поддържат държавното управление. " Тази тематика не би трябвало да е главен фокус на актуалното ръководство. Оставили сме на назад във времето тясно партийния си интерес, само че не значи, че ще одобряваме безрезервно всяко решение на държавното управление, на министрите или на партиите, които са ги излъчили. Имаме правото и задължението да пожелаваме от останалите в ръководещото болшинство да вършат същото ", закани се Атанасова. А постове трябвало да се заемат единствено от готови хора.

ГЕРБ нямали възприятие за реваншизъм или борба от позицията на властта.

Атанасова даде обещание да са сериозни във връзка с изпълнителната власт. Този метод ще е потребен за обществото, съобщи тя. И приключи с " Бог да пази България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР