“Вярваме, че личното присъствие на папата в Киев е ключово

...
“Вярваме, че личното присъствие на папата в Киев е ключово
Коментари Харесай

Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко призова папа Франциск да посети града

“Вярваме, че персоналното наличие на папата в Киев е основно за спасяването на животи и намирането на път към мира в нашия град, страната и другаде ”, написа Кличко.

Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко прикани папа Франциск да посети града макар войната, като съобщи, че наличието му е основно за спасяването на човешки животи и постигането на мир, съобщи Ройтерс и Днес бг.

Още преди началото на войната папата получи предложения да посети Украйна от архиепископа на Украинската гръкокатолическа черква Святослав Шевчук и от посланика на Украйна във Ватикана Андрий Юраш.

Ватиканът удостовери в изказване, че папата е получил писмото, датирано от 8 март. В изказването се акцентира, че главата на католическата черква се моли за украинците, само че не се загатва нито поканата, нито идно пътешестване.

Ако не е допустимо персонално посещаване, кметът предлага провеждането на видеоконференция - онлайн или на запис, в която да взе участие и президентът на Украйна Володимир Зеленски.

" Призоваваме Ви като нравствен лидер да покажете своето съчувствие, да застанете паралелно с украинския народ, разпространявайки апела за мир ”, се споделя в писмото, чието наличие беше доказано от говорителка на кмета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР