Вярваме, че Франция ще продължи да следва рационална и позитивна

...
Вярваме, че Франция ще продължи да следва рационална и позитивна
Коментари Харесай

Китайският топ дипломат Уан И проведе телефонен разговор с външнополитическия съветник на френския президент

„ Вярваме, че Франция ще продължи да следва рационална и положителна политика по отношение на Китай и ще играе градивна роля за постоянното развиване на връзките ни с Европейски Съюз “, съобщи шефът на Службата за външни работи към Централен комитет на ККП и някогашен външен министър Уан И по време на телефонен диалог през вчерашния ден с Еманюел Бон, външнополитически консултант на президента Еманюел Макрон.

„ И двете страни би трябвало да засилят използването и да придвижат напред договореностите между тях, демонстрирайки високото равнище на всеобхватното им стратегическо партньорство. Неотдавнашните значими изказвания на президента Макрон на интернационалните конгреси отразяват традицията на Париж да следва самостоятелна външна политика “, сподели Уан И, добавяйки, че европейските страни също са по-активно ангажирани в разговор и контакт с Китай, което страната прави оценка.

Еманюел Бон уточни, че президентът Макрон е удовлетворен от резултати от визитата си в Китай и френската страна има предпочитание да ускори съдействието и да способства за развиването на френско-китайските и европейско-китайските връзки, както и за интернационалния мир и непоклатимост. 

„ Франция има вяра, че Европа би трябвало да бъде единна, самостоятелна и самостоятелна в връзките си с останалия свят, както и да откри партньорство с Китай, учредено на взаимно почитание и споделен разцвет “, акцентира той.

Двамата дипломати са осъдили обстановката в Украйна, като са се съгласили, че е належащо непрестанно струпване и основаване на условия за започване на развой за политическо споразумяване на рецесията.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР