„Вярвам във вашата принципност и последователност. БСП винаги е заставала

...
„Вярвам във вашата принципност и последователност. БСП винаги е заставала
Коментари Харесай

Радев към БСП: Вярвам във вашата принципност и последователност

„ Вярвам във вашата праволинейност и поредност. Българска социалистическа партия постоянно е заставала срещу беззаконието и диктатурата в полза на голямото болшинство от хора, а не на дребните овластени групи от задкулисието. Обществото ни е надълбоко разграничено обществено - с растяща беднотия, вследствие на порочно ръководство. Затова се надявам, че вие ще имате водещ принос, тъй като новото ръководство има потребност от мощен обществен вектор ". С тези думи Румен Радев се обърна към представители от социалистическата партия по време на консултациите в Президентството.

Държавният глава разяснява тематиката със справедливостта и прокуратурата. Според него казусът е систематичен, по този начин и личностен.

„ Двете служебни държавни управления дадоха опция за стабилизация в изискванията на рецесия, дадоха опция за разкъсване с пороците на предишното, за образуване на нов вид ръководство с хора от друг вид политически профил. Подходът към сформиране към съдружно държавно управление може да стъпи на тази основа, за образуване на устойчиво болшинство за ръководство ", изясни Радев.

В отговор водачът на Българска социалистическа партия съобщи следното.

„ Разбираме отговорността, която се чака от нас. Много пъти сме посочвали, че България се нуждае от работещ парламент и постоянно държавно управление. Разговорите не престават и сега. Ще поставим старания до край за сформиране да има работещ парламент. За нас е най-важно да се почне работа по бюджета, да не оставяме хората през зимните месеци в затруднено състояние, да не позволяваме повишението на цените за електрическа енергия за битовите консуматори ".

Според водача на партията казусът в прокуратурата е систематичен. „ Би трябвало да се лимитират пълномощията на основния прокурор, без значение от това кой е той. Трябва да се наложи надзор в актовете на основния прокурор, да се закрият Специализираният съд и Специализираната прокуратура, да се промени метода на работа на КПКОНПИ ", разясни Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР