„Вярвам във Вас, защото през годините сме заедно и работим

...
„Вярвам във Вас, защото през годините сме заедно и работим
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Хаосът блокира всички сектори в държавата /снимки/

„ Вярвам във Вас, тъй като през годините сме дружно и работим за образованието, което ГЕРБ направи собствен главен стратегически и народен приоритет “, съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Враца Петя Аврамова на среща с учители от общината.
В събитието участваха претендентът за депутат доктор Владимир Христов и общинският началник на ГЕРБ-Враца Калин Каменов. Близо 100 учители и шефове представляваха своите сътрудници, които поддържат обединението.
Петя Аврамова показа в резюме целите в сферта на образованието в програмата на ГЕРБ-СДС за бъдещо ръководство: продължение на политиката за повишение на разноските за обучение до 5 на 100 от Брутният вътрешен продукт, в това число разноските за висше обучение до 1 на сто; поддържане равнището на възнагражденията на учителите на 125 % и тези на университетските преподаватели на 140 % над междинната работна заплата за страната; продължение на модернизацията на българските учебни заведения, стимулиране и модернизиране на професионалното обучение.
Хаосът, който царува в системата на образованието и в цялата страна сега беше най-дискутираната тематика на срещата. Учителите споделиха, че управническите решения за системата на обучение, на които са очевидци, а и пострадали през днешния ден, са доста надалеч от предпочитаната, поредна, постоянна и мотивираща политика, която се организираше преди 7 месеца от държавното управление на ГЕРБ.
Несъгласни с разделянето на родителите на групи в опита за преодоляване на Коронавирус рецесията, с неналичието на нов обединен разходен стандарт за обучение пред прага на идната финансова година, с неналичието на дейности за пускане на оперативните стратегии, учителите изрекоха опасенията си за бранша на обучение и неговото бъдеще.
Убедени, че не с ненавист, не с опълчване, а с обединяване и ценене на човешкото достолепие, страната може да се оправи с рецесията, учителите засвидетелстваха поддръжката си за ГЕРБ-СДС за парламент и на кандидатпрезидентската двойка на проф. Герджиков и полк. Митева на идните избори.
„ След 32 години народна власт, още веднъж гледаме призрака на Жан-Виденовата зима. Вижда се по галопиращата инфлация, по ширещата се пандемия, вижда се, че пред хората липсва вероятност “, сподели претендентът за национален предствител доктор Владимир Христов.
„ Усилията на Общината за поддръжка на образованието могат да продължат, при изискване, че страната продължи с поддръжката си за общините и даде късмет на оперативните стратегии да започват. За първи път България има опция да избере за президент академик, който също като нас има вяра, че образованието е ключът към решаването на всички проблеми. С доверието към ГЕРБ-СДС и кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева ще върнем стабилността в България и спокойствието на хората да живеят и работят обикновено “, показа с учителите Калин Каменов.
„ Не единствено системата на образованието, само че и цялата страна е блокирана сега. Убедена съм в рационалния избор, както на заетите в областта на образованието, по този начин и на всички българи. Сигурна съм, че тази неделя всички ние ще бъдем спечелили в името на България с № 15 за президент и № 32 за парламент “, съобщи в края на срещата Петя Аврамова.

Купуването и продаването на грласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР