Вярвам в разума на всички народни представители и вярвам, че

...
Вярвам в разума на всички народни представители и вярвам, че
Коментари Харесай

Никола Минчев: Дори и ГЕРБ да ме подкрепят за председател, ПП няма да отиде на разговори с тях

" Вярвам в разсъдъка на всички народни представители и имам вяра, че ще имаме определен нов ръководител на Народно събрание. Може би след по-продължителни полемики в сравнение с се случва в предходни откриващи съвещания, само че ще има определен ръководител. "

Това сподели Никола Минчев от " Продължаваме промяната " в Народното събрание, който е и претендент за председателския пост, съобщи БГНЕС.

В първия си работен ден депутатите ще изберат ръководител и управление на Народното събрание. По решение на болшинството партии в новия парламент, на тържественото разкриване не бяха поканени да участват посланиците на Русия и Беларус. От парламентарната тирубна президентът Румен Радев ще направи послание към народа и новоизбраните народни представители.

Съгласно Конституцията на Република България първото съвещание на Народното събрание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат.В 48 Народно заседание това еВежди Рашидов.

Народните представители ще положат клетва, обещавайки да съблюдават законите на страната и в дейностите си да се ръкводят не от своите, а от ползите на народа.

Политическите обединения в новия български парламент са седем. ГЕРБ –СДС имат 67 народни представители, „ Продължаваме промяната ” 53-ма, Движение за права и свободи – 36, „ Възраждане ” – 27, Българска социалистическа партия - 25, „ Демократична България ” – 20, а новата партия, която влиза в Народното събрание – „ Български напредък ” ще има 12 депутати в парламентарната си група. От 240 народни представители 57 са дами, а останалите 183-ма мъже.

Една от първите задания на новия прламент ще бъде изборът на ръководител. Обявените досега кандидатури са четири.

Най-голямата партия в новия парламент ГЕРБ-СДС разгласи, че ще номинира някогашния транспортен министър Росен Желязков. Той е правист по обучение, бил е основен секретар на Министерския съвет, както и секретар на Столична община.

Бившите ръководещи от „ Продължаваме промяната ” още веднъж ще заложат на Никола Минчев. Той беше ръководител на предходния парламент, само че бе свален с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ". Малко по-късно бе свалено и държавното управление на Кирил Петков.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще предлагат за ръководител на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той е бил депутат седем пъти, като четири пъти е бил заместник-председател на Народното събрание.

„ Възраждане ” издигнаха за поста ръководител на 48-ото Народно заседание Петър Петров.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР