Вярвам в потенциала на младите хора – те просто имат

...
Вярвам в потенциала на младите хора – те просто имат
Коментари Харесай

Илхан Кючюк – Младият лидер

„ Вярвам в капацитета на младежите – те просто имат потребност от благоприятни условия за развиване и поддръжка. Вярвам в Европа на равния късмет. Вярвам, че „ вярната политика “ е тази, която пази правата и свободите на всеки жител на Европа ”. Така звучи късото витално кредо на Илхан Кючюк. Един от най-младите водачи в Европейски Съюз. Той е отпред на младежкото Движение за права и свободи. А от седмица стартира втория си мандат като вицепрезидент на европейсике либерали.

Илхан Кючюк е едвам на 32 години. Но от 5 години управлява сполучливо най-голямата младежка конструкция на политическа групировка у нас – младежкото Движение за права и свободи. Очаквано получи номинации евролистата на партията си от всичките 28 структури и сега е част от делегацията на Движение за права и свободи в Европарламента. А малко откакто стана евродепутат, Кючюк получи номинация за вицепрезидент на европейските либерали. И на конгреса в Будапеща през 2015 година завоюва място за България на върха на АЛДЕ. Две години по-късно Илхан Кючюк преповтори триумфа си, само че към този момент с огромна поддръжка от всички обединения, които вземат участие в Алианса. Безкрайно е признателен на сътрудниците си от Движение за права и свободи за доверието и помощта. “Вярвам, че политиката е за отборни играчи. Движение за права и свободи е моят тим ”, споделя Кючюк.

Преди време даде обещание самоуверено пред почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, че ще разшири въздействието на партията измежду младите. И с изключение на в страната, стартира да притегля нови членове на Движението от останалите европейските столици. В Движение за права и свободи влиза през 2003 година, когато е на 18 години.

Преминава през редица образования като “Академия за обществени политики ” в Прага, Чехия, “Либерална Академия ” (Гумерсбах, Германия), Програмата на департамента на Съединени американски щати по стопански, политически и обществени въпроси на Европа и Програмата за външна политика към Россотрудничество, Русия. През 2012 година приключва и Българско учебно заведение за политика “Димитър Паница ”. Включва се в Световния конгрес по народна власт в Страсбург, Франция. През 2014 година. Завършва и Националното висше учебно заведение по администрация на Франция (ENA).

Сред дипломите на Кючюк са и тези по “Политология ” и “Право ” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий ”. Вицепрезидентът на АЛДЕ владее британски, съветски и турски език.
Илхан е роден в Севлиево. Колкото и да пътува сред София, Брюксел и Страсбург, Кючюк намира време за родния си град съвсем всяка седмица.

Затова и не беше изненада, когато преди няколко месеца евродепутатът бе почетен с “Почетен знак – Севлиево ”. Отличието бе оповестено по време на тържествена сесия на Общинския съвет на 14 октомври, когато е и Денят на Севлиево.
А почетният знак бе връчен на Илхан Кючюк за изключителните му заслуги и дейната социална активност, ориентирана към младежите в общината. “Изключително признателен съм за това самопризнание. За мен то е доста особено, тъй като идва тъкмо от Севлиево – градът, откъдето започнах и аз ”, сподели Кючюк. И стимулира членовете на младежкото Движение за права и свободи: “Искам да знаете, че когато човек има предпочитание да работи, когато задачите му се простират надалеч, последователно нещата се случват. Винаги съм желал да се занимавам с потребни за хората действия и съм благополучен, че имам тази опция. Важно е човек да вижда смисъл от работата си и аз се веселя, че при мен е тъкмо по този начин. Това отличие е що се касае за мен, толкоз и за всички наши младежи ”.

Често повтаря, че човек не би трябвало да стопира да учи и да се труди. Бил разпален по футбола и упражнявал доста до момента в който бил възпитаник и студент. Но дружно с това още на 7 години родителите му го записали на курсове по британски език. А като студент във Велико Търново всяко лято ходел на бригада в Съединени американски щати. Зад океана работел повече от 12 часа дневно. Но бил решен да работи в България и не поел по стъпките на свои състуденти да емигрират в Америка.

Още когато става юношески водач на Движение за права и свободи, Илхан се афишира за поддръжка на мислещите, работещите и дейни хора в България. “Вярвам в капацитета на всеки младеж. Европа има потребност от нашите хрумвания ”, аргументира се младият политик.

Пак през тази година Кючюк доближи до финала в интернационалния конкурс “Иновации в политиката 2017 ”. Председателят на Младежко Движение за права и свободи бе номиниран в категория “Цивилизация ”, където се оценяваха планове в областта на изкуства, обучение, просвета и европейско общество. Проектът на Кючюк бе обвързван с родното Севлиево и училищен начинания там. А определените финалисти бяха 80 – най-креативните и смели политици в границите на Европа..

Евродепутатът още веднъж
в управлението на АЛДЕ


Най-силното острие на младежкото Движение за права и свободи Илхан Кючюк получи съвсем невиждана поддръжка за втория си мандат като вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Евродепутатът влезе още веднъж в управлението на европейските либерали на конгреса на АЛДЕ в Амстердам и събра повече от 2/3 гласовете след скрито гласоподаване.

ЗА НЕГО

Вдъхновяващ е
Илхан e освен доста деен, само че и осъществя голям брой планове. Той съумя да модернизира демократичната мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN) и бе въодушевяващ млад водач, който сближи Европейската демократична юноша (LYMEC) и АЛДЕ.
Ханс ван Баален,
президент на АЛДЕ

Страната ни печели
Движение за права и свободи разполага с млади фрагменти, които с отговорност, поредност и достолепие поемат и не престават политиката на нашата партия. Потенциалът на Илхан, както и на поста, който заема е подобен, че страната ни ще завоюва от това.
Филиз Хюсменова,
началник на българската делегация на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал

Радва ме
Радва ме, че той е млад и деен човек, заслужил това самопризнание за работа си. Независимо към кое политическо семейство принадлежат, евродепутатите се грижат за ползите на страната си. Поздравявам Илхан Кючюк и му искам триумф и все по този начин почтено да показва Родината.
Симеон Сакскобургготски

Престижен
пост

Радвам се, че млад български политик е определен на толкоз влиятелен пост. Радвам се и тъй като познавам Илхан от работата му в Екологичен потенциал и интереса му към въпросите на образованието, междукултурния разговор, запазване на културното завещание и толерантността.
Ирина Бокова,
някогашен общоприет шеф
на ЮНЕСКО
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР