Вярвам повече на сръбското правосъдие повече, отколкото на българското. Това

...
Вярвам повече на сръбското правосъдие повече, отколкото на българското. Това
Коментари Харесай

Цветан Василев: Вярвам на сръбското правосъдие повече, отколкото на българското

Вярвам повече на сръбското правораздаване повече, в сравнение с българското. Това декларира някогашният мажоритарен притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) Цветан Василев в изявление за сръбския вестник " Курир ", оповестява " КлубZ ".

Банкерът прибавя, че работи за привличането на частни вложения в Сърбия от признателност, че страната е избавила живота му.
Тема на изявлението в сръбската медия е ориста на завода за стъкло в Парачин, чийто притежател беше Василев посредством компаниите си " Рубин " и " Глас индъстри " . Българинът твърди, че предприятието е затънало в задължения поради офанзивата против КТБ в България и в този момент прави всичко допустимо, с цел да го избави.
" Що се отнася до фабриката, задачата ми е да я спася, а не да я унищожа. Познавам проблемите на завода доста добре и знам, че с изключение на банкрут, за жалост, няма друго решение ", споделя той.
През септември 2017 година комерсиалният съд в Крагуевац почете желае на компанията " Вексилум Балкан " за пускане на процедура за банкрут на Сръбската фабрика за стъкло в Парачин поради дълг от над 47 млн. евро.
" През 2011 година имаше една пещ с индустриален потенциал от 50 тона дневно. Сега фабриката разполага с две пещи с потенциал 300 тона дневно. Нашата концепция беше да въведем в употреба и линия за машинно стъкло, за която платихме осем милиона евро и остана неизползвана ", споделя банкерът своята версия. " Имахме обвързване да влагаме 25 милиона евро, а към 40 милиона евро бяха вложени единствено в съоръжение. Предоставихме седем милиона за изплащането на обезщетение за 1000 служащи. Трябваше да платим дълга на " Сърбиягаз " от 35 милиона евро, успяхме да изплатим 26 милиона. Тогава стартира офанзивата против моята банка в България и " Глас индъстри " остана без финансиране. "
Цветан Василев е съветник на “Вексилум Балкан” и работи гратис , както отбелязва самият той в изявлението си.
Издирваният от българските управляващи посредством " Интерпол " Василев обитава в Сърбия от 4 години и оттова следи развиването на правосъдния развой, в който е упрекнат за уредник на незаконна група, банкрутирала банката и довела до вреда за данъкоплатците от над 4 милиарда лева
Съдът в Белград на първа инстанция позволи екстрадицията му още през март 2015 година Апелативният съд обаче анулира решението и върна делото. По-късно - през април 2016 година първоинстанционният съд още веднъж позволи предаването на Василев на българските управляващи, само че втората инстанция отново върна процеса за показване на още доказателства към настояването за екстрадиция.
Междувременно българската прокуратура промени обвиняването и това още повече забави процеса, който и до през днешния ден не е завършил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР