Вярвам, че този параклис ще подкрепя и ще защитава пазителите

...
Вярвам, че този параклис ще подкрепя и ще защитава пазителите
Коментари Харесай

Румен Радев откри параклис, който да пази българските летци

Вярвам, че този параклис ще поддържа и ще пази пазителите на въздушното пространство на България, макар убийствено дребния нальот. Надявам се и да получат нови самолети, каквито заслужават. Това сподели президентът Румен Радев по време на освещаването на новия параклис „ Свети Великомъченик Мина “ в авиобаза Граф Игнатиево, оповестява TrafficNews.bg.

Церемонията беше осъществена персонално от митрополит Николай, който е и рожденик. Той пожела единодушие и мир.

Инициативата да бе построен храмът е от президента. Изпълнението на плана се е случил със съдействието на дирекция „ Вероизповедания “ към Министерски съвет и Пловдивска Света Митрополия.

Гости на церемонията бяха още командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, високопоставени лица от държавната администрация, регионалният шеф Здравко Димитров, командири на военни формирования и други

Междувременно продължава самодейността на Командването на Военновъздушните сили за набиране на средства в поддръжка на фамилиите на починалите водачи от състава на 24-та авиационна база – Крумово. В нея се включиха огромна част от военнослужещите от авиобазите на Военновъздушни сили. Част от мероприятията в нейна поддръжка включват и предлагането на авиационни фотографии, персонално дело на военнослужещи от разнообразни формирования.






Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР