Вярвам, че такива деца като теб могат да променят света,

...
Вярвам, че такива деца като теб могат да променят света,
Коментари Харесай

Стоян, изобретил гривната, която хваща грип и COVID, стана Посланик на бъдещето

Вярвам, че такива деца като теб могат да трансформират света, му споделил проф. Христо Хинков
“Министър Хинков се зарадва доста на това, което съм постигнал, и ми пожела още по-големи триумфи в бъдеще. Разказа ми за какво е толкоз значимо да се следи   сатурацията  в човешкото тяло. ”

Това сподели за “24 часа ” ученикът от Образцовата математическа гимназия  “Академик Кирил Попов ” в Пловдив Стоян Ганчев. 

Талантливият единадесетокласник сложи началото на Седмицата на положителните вести в Министерството на здравеопазването.  Поводът за срещата му със здравния министър проф. Христо Хинков беше създаването му на устройство, което улавя признаците на грип или Коронавирус и алармира за това на персоналния доктор.

“24 часа ” първи писа за изобретението на Стоян и го отличи в самодейността си “Отличниците на България ”

“Разказах на проф. Хинков за моето откритие. От Министерството на здравеопазването се заинтересуваха съществено от него, тъй като

техен колега в София разработвал подобен артикул,

който да алармира на човек по кое време би трябвало да отиде на обзор при персоналния си доктор. “Вярвам, че такива деца като теб могат да трансформират света, по тази причина не спирай ”, ми сподели министърът.

Проф. Хинков връчи на младия откривател почетен плакет и грамота “Посланик на бъдещето ”, пожелавайки му още доста триумфи.

“Ние не сме медицински лица и не можем да сложим диагноза. Нашата цел е въз основата на логаритъма да осведомяваме, че е налице заболяване, с цел да може пациентът да се обърне към доктор ”, изясни ученикът. Иновативният артикул може да следи и съхранява

информация за ниво на кислород в кръвта, телесна температура, сърдечен темп,

прави разбор в действително време и връща противоположна връзка посредством светодиоди.

Събраните данни се предават на подготвени невронни мрежи с висока акуратност (94 и 96%), които плануват дали потребителят е болен, или не и дали е инфектиран с грип, или Коронавирус. Те предизвестяват, в случай че параметрите на тялото са животозастрашаващи.

Пред министър надареният юноша още един път декларирал, че е основал устройството не с комерсиални цели, а с цел да е в за помощ на хората в потребност. Твърди, че всеки механически образован човек може да го създаде независимо. Затова счита в скоро време

да пусне безплатно разработката в интернет

“Направил съм схеми, които просто би трябвало да се следват, с цел да се направи. Устройството е с величина на часовник и човек може с лекост да го носи на ръката си ”, споделя Стоян. Вече обмисля надграждането на изобретението. “Работя по основаването и на спомагателен програмен продукт към уреда. Целта е

засичането на сънливостта при хората

Това може да ни послужи за попречване на заспиването на водачите, до момента в който карат, и по този метод могат да се избегнат възможни произшествия. Ще е потребно и за откриването на някои болести, свързани с неволното заспиване ”, прибавя Стоян.

С тази разработка той завоюва огромната премия на VII конкурс за младежко техническо творчество в Горна Оряховица, а преди този момент впечатли с нея участниците на конгрес в Мексико.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР