Вярвам, че ще продължите да носите с гордост отличието Социална

...
Вярвам, че ще продължите да носите с гордост отличието Социална
Коментари Харесай

Деница Сачева с висока оценка на свършеното в Ловеч

„ Вярвам, че ще продължите да носите с горделивост оценката „ Социална община “ и да сте отличник в обществени планове и обществените услуги. Видяхме, че в изискванията на ковид тези услуги стават все по-важни. Добрите общини и страни по това се познават – по какъв начин са развити обществените услуги. Надявам се жителите да правят оценка постигнатото “. Това сподели Деница Сачева, министър на труда и обществената политика, която на 1 април беше посетител на кмета на Ловеч Корнелия Маринова.
Плакет с облиците на Светите братя Кирил и Методий, настойници на града, тя получи от кмета на Ловеч. „ Понеже ние имаме вяра, че положителните каузи е случват и благодарение на Бог. Нека Ви дава сили и да Ви зарежда с сила “, пожела Корнелия Маринова. Тя благодари на страната за нарастването от 33 % на бюджета за обществените услуги за 2021 година.
За страната нарастването е дори 45 %, тъй като за услугите са 431 млн. лв., което е със 130 млн. лв. повече, добави Деница Сачева.

Кметът на Ловеч осведоми, че сега общината предлага 26 обществени услуги. От тях 18 са делегирана държавна активност, 3 локална активност – домакински обществен патронаж, клубове на инвалида, общинско обществено жилище и 5 с европейско финансиране.
Общият бюджет за 2021 година на „ Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “ е в размер на 5 282 565 лева, от които 4 451 682 лева държавно делегирани действия и 830 883 лева локални действия. В съпоставяне с 2020 година нарастването е с 133,12 %. Ангажирани са над 260 чиновници в обществените услуги с национално и локално финансиране. По разнообразни ограничения с европейско финансиране в сферата са ангажирани над 70 чиновници, по Закона за персоналната помощ са назначени 388 персонални асистенти. Или това са 720 чиновници в обществените услуги.
В диалога при кмета участваха още Венцислав Христов, зам.-кмет на Община Ловеч, Мая Василева - заместник-изпълнителен шеф на АСП, Валерия Баръмова, шеф отдел " Здравеопазване, обществени и юношески действия и спорт ".
После министър Деница Сачева се срещна с хода на осъществяване на плана „ Оборудване и модернизиране на Домашен обществен патронаж в Община Ловеч “. Договорът е подписан през януари 2021 година с Фонд „ Социална протекция “ за 29 913, 60 лева, от които 2991,36 лева са от бюджета на общината и 26 922,24 лева от Фонд „ Социална протекция “. Подменени са масите и столовете в залата за хранене, закупува се съоръжение за двете кухненски бази на Домашен обществен патронаж в Ловеч и с. Дойренци. Това са два конвектомата за готвене; зеленчукорезачка, фризер, професионални кухненски ножове, съдове за готвене и съдинки за превозване на храна.
 Кметът на Ловеч: Реализирахме значими планове, променихме града Кметът на Ловеч: Реализирахме значими планове, променихме града
„ През последните години в Ловеч реализирахме доста значими планове, с които променихме града. Общата стойност на усвоения финансов...

Гостът посети и „ Дневен център за поддръжка на деца и младежи с увреждания и техните фамилии “. Това е нова обществена услуга в някогашната Детска ясла № 5 в кв. „ Здравец ”. Сградата в този момент е главно ремонтирана по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Групата бе посрещната от шефа Мария Недялкова, която описа за активността на центъра.
След това Деница Сачева прегледа общественото жилище за настаняване на уязвими групи в кв. „ Гозница “, чието създаване е по Оперативна програма “Региони в напредък “ 2014-2020 година Общата стойност на плана бе 2 129 872,31 лева През месец март са подписани първите 14 контракта за настаняване в общинското обществено жилище. С сключване на контракта лицата поемат ангажимент да се включат и в обществения пакет от действия, част от контракта за наем, който включва интензивно търсене на работа, образование за ограмотяване, придобиване на професионална подготовка. Тук понастоящем се ползват ограничения по Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък " и Оперативна програма " Развитие на човешките запаси “.
Община Ловеч, пресцентър
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР