Вярвам, че до края на деня ще можем да депозираме

...
Вярвам, че до края на деня ще можем да депозираме
Коментари Харесай

Дариткова: Едва ли ще бъде помнен с добро този, който призова за метежи

 Вярвам, че до края на деня ще можем да депозираме план за решение за привикване на Велико национално заседание с подписи повече от 120 и план на Конституция. това сподели пред БНР Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ преди началото на новата парламентарна сесия. Тези два плана би трябвало да бъдат импортирани по едно и също време, посочи тя.

" Трябва да изчакаме края на днешния ден. Вярвам, че ще реализираме единодушие ", уточни Дариткова в предаването " Преди всички ". В рамките на деня предстоят диалози с " Воля “ и самостоятелни депутати.

" Този диалог за нас не е механически. Ние виждаме напрежението в обществото и търсим единодушие и умиротворяване, търсим единодушие за нов публичен контракт “, заявява Дариткова.  

Относно премахването на преамбюла тя уточни, че концепцията е била да бъде написан от идващото Велико народно събрание, защото процедурата не предопределя наличието на бъдещата Конституция.

Преамбюлът на огромния български стихотворец Валери Петров касае настоящата Конституция. Ако се стигне до приемане на нова Конституция, преамбюлът й може да бъде написан от различен, актуален стихотворец, изясни Даниела Дариткова.

" Едва ли ще се запомни с положително този, който прикани за бунт и протест със свидлив пестник, поради който се носят ковчези и бесилки, поругават се постройките на институциите ". Това сподели председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация, незабавно след обръщението на президента в Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР