Вярвам, че Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на

...
Вярвам, че Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на
Коментари Харесай

Карамфилова: Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на ПВУ

Вярвам, че Брюксел ще почете настояването ни за предоговаряне на ПВУ. Въпрос е на сериозен преговорен развой за намиране на уравновесено решения. Това съобщи пред БНР министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Тя уточни, че упованията са за закъснение на постъпленията при влизане в преговорен развой. С завършване на договарянията това закъснение ще бъде преодоляно, добави екоминистърът.

" Задачата е с висока степен на значимост и висока степен на предизвикателство. Срокът е доста къс. Мобилизирали сме запаси, с цел да се създадат разбори и сметки, с цел да се реши кой да е преговорният метод ", разяснява тя.

По думите й фокусът в преговорния развой е да се предоговорят уговорките година по отношение на година за понижаване на излъчванията парникови газове, тъй че да се реализиран реализируеми цели.

Според нея задачата е доста сложна. Ние като страна следва да вървим по пътя на декарбонизацията и даже сега да понижим скоростта, то крайната цел към този момент е моделирана, акцентира екоминистърът./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР