Вярвам, че Балканите вече не са бомба със закъснител, а

...
Вярвам, че Балканите вече не са бомба със закъснител, а
Коментари Харесай

Заев: Сръбският и македонският народ винаги са били големи приятели и братя

Вярвам, че Балканите към този момент не са бомба със закъснител, а се трансформират в европейски Балкани, където се построяват мостове на другарство и се намират решения посредством разговор и съдействие. Убеден съм, че даже тези решения, които към момента не са открити, ще бъдат открити посредством разговор, сподели македонският министър председател Зоран Заев в изявление за телевизия H1.
Запитан за концепцията за сливане на Косово и Албания, той сподели, че това не е добре и че общото бъдеще на всички страни в района е в Европейски Съюз.
 България подкрепя опазването на здравето и образованието в районен съд Македония България подкрепя опазването на здравето и образованието в районен съд Македония
Посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов подписа две съглашения за планове в областта на образованието и здравеопазва...
" Европа без граници, Европа, където хората работят, сътрудничат и споделят между тях ", сподели Заев.
Относно мини-Шенген той сподели, че това ще бъде от изгода за всички и ще ускори районното съдействие.
" Ако македонецът може да кандидатства за работа в Ниш или Нови Сад, тъкмо както сърбин, или назад, сърбин може да кандидатства за работа в Струмица или Скопие, в случай че нашата взаимна замяна на артикули в действителност форсира процеса на гранично прекосяване, в случай че позволим признаването на дипломи, с цел да могат жителите да си намерят работа още по-лесно, в случай че можем да кажем на задграничните вложители, че за тяхната инвестиция във Враня или Ниш, в случай че се нуждаят от спомагателни инженери, могат да ги намерят в Скопие и да ги наемат, всичко това ще облагодетелства всички ", сподели министър председателят на Северна Македония.
Той се надява, че мини-Шенген ще провокира съществено внимание в новото държавно управление на Косово, само че също по този начин и в Черна гора и БиХ, тъй като по този метод районът като цяло ще се придвижи доста по-бързо към Европейски Съюз.
По отношение на връзките сред Белград и Скопие, имайки поради обстоятелството, че Сърбия подари няколко хиляди ваксини на страната, само че и на фона на проблемите, които имаше в предишното, Заев сподели, че съдействието непрестанно се усъвършенства и напредва.
 Архиви с ясно доказателство, че македонски водачи след 1945г. се дефинират като българи Архиви с ясно доказателство, че македонски водачи след 1945г. се дефинират като българи
Двама от водачите на основаната след 1945 година Македония са желали да станат български учители, демонстрират новооткрити документи. Първият...
" Сръбският и македонският народ постоянно са били огромни другари и братя, множеството от тях са православни християни, имаме чудесно съдействие. В предишното имахме избрани драми, които се случиха по време на промяната на държавното управление в средата на 2017 година, тъй като у нас имаше развой на широкомащабно подслушване ", сподели Заев.
Той добави, че незабавно откакто е встъпил в служба в новото държавно управление, той е решил казуса с Вучич и от този момент имат съдействие, което непрестанно се усъвършенства.
Премиерът уточни, че в Северна Македония преди няколко месеца е взето решение за връщане на сръбския език като език по желание от 3-ти до 6-ти клас и че се прави подготовка за това в по-високите класове.
„ Последният акт на братска обич, показан от сръбския народ, е да се дарят повече от 8000 ваксини, когато има дефицит на ваксини по целия свят и когато Сърбия няма задоволително, това е в действителност популярен акт на другарство, който аз и нашия народ няма да забравим ", сподели той.
На въпрос дали разногласието сред МПЦ и СПЦ може да повлияе на връзките със Сърбия, Заев удостовери, че е изискал от Вселенския патриарх самостоятелност за МПЦ, само че че е повдигнал въпроса и в приветствено известие, изпратено до новоизбрания сръбски патриарх Порфирий.
 Наш съотечественик е бил пребит в Северна Македония Наш съотечественик е бил пребит в Северна Македония
В генералното ни консулство в Битоля е получен сигнал за нанесен побой над българин в град Струмица, Република Северна Македония, съобщ...
" Вярвам, че можем да намерим решение. Виждаме вяра посредством разговор сред СПЦ и МПЦ, с цел да признаем автокефалията на MПЦ. Сръбската православна черква съществува в Северна Македония, жителите вървят в сръбските храмове. Политиците са тук, с цел да основат условия епископите да реализират решение ", сподели Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР