Вярвали ли сте, че ще започнете да готвите и дори

...
Вярвали ли сте, че ще започнете да готвите и дори
Коментари Харесай

10 неща, на които изолацията заради Ковид-19 ни научи

Вярвали ли сте, че ще започнете да готвите и даже да се замислите за ваш кулинарен блог? Или изцяло да пренаредите дрешника си?

Да влезете в идеална форма без да похарчите и лев за фитнес или да прочетете всички книги, които си бяхте набелязали.

Наложената насилствена изолираност ни накара да се замислим и да преобърнем живота си, като стартираме да вършим неща, които сякаш незабелязано се трансфораха в табиет.

Може би това, че затворени у дома успяхме да си починем от забързаното всекидневие и претрупания метод на живот, малко или доста промени мисленето ни. Днес и вечно!

Сега ще си напомним 10 неща, на които изолацията поради Ковид-19 ни научи.

1. Да прекараме повече време с околните си

Винаги имаме оправдания за това, че нямаме време да забележим околните си, да ги чуем, прегърнем и да им кажем, какъв брой ги обичаме. Но не щеш ли през изолацията това нещо се промени и ние сме сигурни, че доста от хората са прекарали повече време до своите родственици.

2. Да почистим дрешника си от облеклата, които не носим

 10 неща, на които изолацията поради Ковид-19 ни научи

Купуваме облекла и аксесоари и ги натикваме в дрешника, а не носим всичко. През времето, в което бяхме у дома, сигурно множеството хора са премахнали този проблем с облеклата и в този момент дрешниците им са подредени. А това, което не носят може би е обещано на хора, които се нуждаят или на някой непосредствен.

3. Научихме се да готвим, е колкото се може

Не ми се готви! Не мога да сготвям! О, хайде да поръчаме нещо за ядене, за какво да сготвям?! Винаги оправдания или неангажираност. Но доста от хората, фотосите в обществените мрежи го потвърдиха, преодоляха този собствен „ боязън “ и към този момент самоуверено се изживяват като положителни кулинари в кухнята.

4. Да останем сами със себе си

 10 неща, на които изолацията поради Ковид-19 ни научи

Прибираме се от работа, изморени, ядосани, неудовлетворени. Много от нас обаче, тъкмо по време на изолацията, се изяснихме с вътрешното си Аз. Почивка, която дадохме на мозъка и тяло си, ни сподели какъв брой по-добре може да изглеждаме (без интервенции) и какъв брой спокойни и щастливи сме в действителност.

5. Да премахнем непотребните номера от телефона си

Не търсим този клиент от много време, както и той нас… само че номерът му стои в указателя ни. Е, изолацията оказа помощ да премахнем номерата, които към този момент не ни трябват. И мисля, че връщането към предишното ни, когато погледнем тези номера, към този момент няма да ни натъжава.

6. Да спестим пари

 10 неща, на които изолацията поради Ковид-19 ни научи

Май това е най-важното за множеството хора. Разбира се, изолацията спести доста от парите, които харчим защо ли не. За начало – откакто се научихме да готвим, по-малко разноски отиваха за това наше въодушевление, в сравнение с за поръчване на храна до у дома. Освен това моловете не работеха, питейните заведения, нощните заведения, кафета… просто идилия. Със сигурност доста от хората са икономисали много пари.

7. Да създадем мечтаното тяло за лятото

За много хора това е най-важното нещо. По-важно даже и от опцията да спестят някой лев. Умората от работа, мързелът и какво ли не, ни спираше от тренировките във фитнеса, само че по време на карантината домашният фитнес бе най-голямата мотивация за ужасно тяло през лятото.

8. Да възобновим типа на домовете си

 10 неща, на които изолацията поради Ковид-19 ни научи

Ремонти и пренареждане превзеха доста домове през изолацията. Някои преподредиха изцяло домовете си, а други демонстрираха, че поправки могат да се вършат и без майстори.

9. Да четем повече

Прочетохме обичаните си книги и продължихме да четем. Действие, което пренебрегваха множеството хора. Благодарение на изолацията и фотосите в обществените мрежи, разбрахме какъв брой съвременно в действителност е да се чете и… постоянно би трябвало да е по този начин.

10. Да обновим гения в нас

 10 неща, на които изолацията поради Ковид-19 ни научи

Всеки от нас е добър в нещо и по време на изолацията си спомнихме това. Някой в писане на лирика, различен в изобразяване, а трети в гимнастика на двора. Всеки имаше времето да го направи и да покаже, че е добър в нещо.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР