Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков

...
Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

" Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков приказваха, че се мисли за устойчиво държавно управление. Големият отсъстващ са българските жители - не се приказва за бюджет, за приходи, за инфлация. Много деликатно би трябвало да бъдат оценени посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на господин Денков, че не се намесва в този диалог ", разяснява вицепрезидента Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви скрит план против българската държавност на всевъзможни равнища - във вътрешнополитически и външнополитически проект.

" По невиждан метод за забъркани имената на водещи европейски политици, нищо положително не чака България, сходен опит да бъдат дискредитирани институциите, посредством замесването на ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма по какъв начин да не бъде маркирано. Колкото консолидирана е българската позиция, толкоз по-добре. Такива частни диалози, както споделя господин Петков дъжд от телефонни позвънявания, в никакъв случай не приключват с нищо положително, това се прави зад тила на българските институции. Руши се държавността по невиждан метод ", добави Илияна Йотова.

Според нея се разисква по безпардонен метод президентската институция.

" Идеята за ротационно държавно управление е сложен политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези същински планове ", добави Йотова.

Тя разясни, че има вид двете политически сили да са толкоз обвързани между тях, че да се опитат посредством сделки да създадат кабинет непременно.

" Президентът доста прецизно съблюдава конституционната процедура - по кое време и по какъв начин ще даде мандата е напълно в неговите пълномощия ", сподели още Илияна Йотова и зададе въпроса: " Кой се опасява от това, че мандатът не беше даден първите 24 часа ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР