Вярва се, че огледалото е прозорец към друг свят, един

...
Вярва се, че огледалото е прозорец към друг свят, един
Коментари Харесай

Интересни суеверия, свързани с огледала

Вярва се, че огледалото е прозорец към различен свят, един тип портал. С него са свързани доста суеверия и за тях ще ви разкажем в тази публикация.

Невъзможно е да си представим живота без огледало. Около този предмет, който е част от интериора на всеки дом, има доста мистерии и загадъчни истории. Преди години огледалата са се употребявали в доста ритуали, защото те се смятали за портал към различен свят.

Възрастта на най-древното огледало на Земята е към седем хиляди години.

Мистиците имат вяра, че е задоволително човек да се огледа в огледалото, с цел да остави там част от душата си. Смята се, че огледалото натрупва сила, има способността да запомня. Ето за какво не се предлага да си купувате антично огледало и като цяло, да имате непознати огледала в дома си. Те съхраняват непозната сила, помнят доста събития, които са се случили на предходните притежатели. Старите огледала са изключително рискови в това отношение: в продължение на доста години те са „ следили “ гибел, кавги, заболявания. Поглеждайки се в такова огледало, ние гълтаме тази сила.

Суеверия, свързани с огледала

Нашите предшественици не са поглеждали в огледалото през нощта: те вярвали, че злите духове могат да им навредят в този миг.

Не би трябвало да имате доста огледала в дома си. Мощната сила, която те имат, могат да причинят доста вреди.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР