Вярно ли е, че направените предложения в параграф 119 и

...
Вярно ли е, че направените предложения в параграф 119 и
Коментари Харесай

Румен Георгиев: Управляващите предлагат лобистко предложение в полза на фирма на Валери Симеонов

 Вярно ли е, че направените оферти в параграф 119 и 120 от Закона за водите, които се вършат порочно сред първо и второ четене в преходните и заключителни разпореждания в Закона за рибарството и аквакултурите, са лобистки и касаят компания на? Вярно ли е, че в съседство на язовир " Овчарица “ в различен воден обект е разположил нелегално садки и посредством направените оферти има интерес да развива активност във въпросния язовир " Овчарица? “ Това попита националният представител Румен Георгиев по време на съвещание на Комисията по земеделие и храни. По думите му порочна процедура е да се внасят промени сред първо и второ четене в преходни и заключителни разпореждания на различен закон – в тази ситуация главен и основен – Законът за водите, които изискват най-малкото частична оценка от отрасловото министерство – Министерство на околната среда и водите.

Лобистките ремонти  в текстовете за издаване на позволение за водовземане и за прилагане на воден обект се вършат под претекст, че ще бъде понижена административната тежест за земеделските стопани.

Той обърна внимание, че част от измененията касаят и Постановление 181 на Министерски съвет за установяване на стратегически обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност.

" Как по този начин се предлага единствено язовир " Овчарица “ да бъде включен в приложение номер 1 от Закона за водите като сложен и важен “. Така направените лобистки оферти би трябвало да има мнения от Министерството на околната вода и средите, Министерство на вътрешните работи, Министерствата на защита, ДАР, ДАНС, Министерство на енергетиката, Национален институт по метеорология и хидрология, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, Дирекция към Министерски съвет – Модернизация на администрацията. " Очакваме отговорите от вносителя Йордан Апостолов, от НФСБ, по тези въпроси “, акцентира Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР